3-1 zege piloteert Volba naar de top

Volba had vandaag nog iets goed te maken want op Entrepôt hadden ze de tanden stukgebeten op een schitterende doelman die op z’n eentje de 0-0 op het scorebord had gehouden. Maar hoe waren de Volbajongens de vijf voetballoze zaterdagen doorgekomen?

Meer dan één speelhelft was er niet nodig om te weten dat niemand het voetballen verleerd had. De eerste helft was één van de betere (volgens sommige supporters zelfs de beste) van het lopende seizoen. Na minder dan 10 minuten stond het al 1-0. Christophe ging op snelheid en kracht door tot aan de achterlijn en trapte een strakke voorzet voor doel. De Entrepôtdoelman kon de bal nog wel even raken, maar onvoldoende om Dennis het binnentikken vanop de doellijn te beletten.

Volba ging door op z’n elan en versierde kans op kans. Na 25 minuten trapte Laurent een voorzet die net buiten de backlijn door Vincent magistraal uit de lucht werd geplukt. In één vloeiende beweging draaide Vincent zich weg van z’n tegenstrever en richting doel. Zijn keihard grondscherend schot was zo millimeterjuist gericht dat zelfs Casillas of Czech de bal niet zouden hebben kunnen keren. Alleen Pacovski misschien. Nauwelijks drie minuten later stond het 3-0. Een mooi uitgesponnen combinatie kwam op de rand van het strafschopgebied in de voeten van Anthony. Met grote finesse borstelde hij de bal buiten bereik van de keeper in de rechterbovenhoek. En het had bij de rust zelfs 4-0 kunnen zijn, maar de vrije trap van Robby spatte uiteen op de deklat. Waarmee Robby meteen heraanknoopte met een traditie die hij al in 2009 had opgebouwd.

Na de rust ging het allemaal wat moeizamer. Toch bleven de kansen met de regelmaat van een klok komen. Kevin besloot langs de verkeerde kant van de paal en Dany vond op zijn beurt de dwarsligger op zijn weg. Tien minuten voor het einde tuinde de nochtans goedleidende scheidsrechter in een schwalbe van een Entrepôtaanvaller. Tegen deze strafschop in geschenkverpakking was Sven machteloos. Een tegendoelpunt. Volba is het al een tijdje niet meer gewoon (de laatste was meer dan twee maanden geleden, op 14/11 om precies te zijn). Het nieuwe jaar is dus goed ingezet, ook met dank aan de concurrentie. Het woord ‘titelambitie’ mag nu echt wel uitgesproken worden. Alleen mag Volba dan niet hervallen in een oude ziekte: onnodig puntenverlies tegen de zwakste ploegen uit de reeks. Volgende week wacht op dit vlak al een serieuze test: een bezoek aan Amber,de laatste uit de rangschikking.

De opstelling: Sven Wtterwulghe – Laurent Keersmaekers, Robby Dumon, Tom Weber, Peter Lenaerts (55’ David De Groodt) – Christophe Geeraerts, Anthony Van Dyck (35’ Dany Huybrighs), Kevin Lagast, Dirk Van der Velden – Dennis Dictus, Vincent Keersmaekers

Start a Conversation