AC De Heide-Volba 1-3: een zoet smakende revanche

De heenwedstrijd werd erg onverdiend met 2-3 verloren. Paal en lat hielden Volba enkele keren van een doelpunt, terwijl AC De Heide op twee schaarse tegenaanvallen evenveel penalty’s wist te versieren en ook om te zetten. Je moet er dus niet aan twijfelen dat de wil om het aangedane onrecht te wreken erg groot was. Volba moest in vergelijking met vorige week wel liefst vijf spelers missen door werk (Dennis, Kristof), door ziekte (Kevin, Yannick) of door een blessure (Dany). Gelukkig was Christophe na meer dan twee maanden opnieuw inzetbaar, waren ook Mick en Frank terug en meldde Wim zich eveneens beschikbaar.

Volba had zonder overdrijven na vijf minuten al minstens vier keer moeten scoren. Vier keer verscheen een speler immers in een riante scoringspositie in de kleine backlijn. Vier keer stond de keeper of een andere verdediger in de weg. Pech? Eerlijk gezegd toch ook wel een beetje te weinig zelfbeheersing bij de afwerking. Logisch dat eventjes gevreesd werd dat het verhaal van de heenmatch een vervolg zou krijgen. Het was daarom een hele opluchting dat Wim omstreeks de 20ste minuut een door de thuisdoelman opnieuw schitterend gepareerd schot van Anthony in de rebound netjes in de goal kon deponeren. De oververdiende 0-1.

Volba bleef met groot overwicht spelen, maar bleef ook morsen met de kansen. En zelfs de zwakste tegenstander krijgt in elke match wel enkele mogelijkheden. Vijf minuten voor de rust, mochten we ons dan ook gelukkig prijzen dat Sven aan een beresterk seizoen bezig is. In twee keer klemde hij een schot van dichtbij van de volledig vrijstaande De Heidespits. Met de wetenschap dat de schaapjes zeker nog niet op het droge waren, ging Volba de rust in.

Amper vijf minuten na de rust kon wat opgeluchter worden ademgehaald. Tom speelde zich op rechts vrij, trapte een gemeten voorzet naar de verste paal. Wim kopte de bal in duikvlucht tegen de netten. 0-2 na twee goals van iemand die in feite als verdediger werd aangetrokken. Sterk.

Blijkbaar vonden een aantal spelers dat de klus hiermee definitief geklaard was. Nonchalance kroop in het spel. Een slordig weggespeelde bal belandde in de voeten van een compleet ongedekte middenvelder. Sven kon het strakke, zuiver naast de paal geplaatste schot met een snoekduik nog wel beroeren, maar de aansluitingstreffer niet verhinderen. De 1-2 deed twijfel in de rangen sluipen en enkele minuten later was zelfs de hulp van spits Vincent nodig om de bal net op tijd te ontzetten.

David Guardiola en Rik Mourinho besloten dat een kantelmoment dringend nodig was. Mick werd voor de nochtans hard werkende Vincent ingebracht. Opdracht voor de rechtsback van nature: alle gaten dicht lopen en af en toe vooraan de neus aan het venster steken. Een gouden ingeving zoals alleen topcoaches die kunnen hebben. Mick stond amper drie minuten op het veld toen Tom opnieuw het avontuur zocht op rechts. Zijn voorzet viel voor de voeten van de invaller. Ondanks de aanwezigheid van twee verdedigers had Mick de rust en klasse om de bal te controleren en heel zuiver buiten het bereik van de doelman in de goal te trappen. 1-3. De definitieve genadeslag.

Met een beetje meer geduld en beheersing had de score zelfs nog kunnen uitgediept worden, maar wie zal hier nog om malen. De onverdiende nederlaag uit de heenronde was gewroken. De overvloedige tractatie van de allebei donderdag verjaarde Tom en Frank smaakte dan ook dubbelzoet.

Volgende week moet tegen El Condor “Revenge, the sequel” volgen. Door de misstappen van the Fanatics en Eskakorn staat Volba nu alleen op de tweede plaats, op drie punten (en dus één overwinning) van DeeTee B. Het zou heel leuk zijn dat dit zo bleef tot 5 februari, de dag waarop we de leider thuis mogen ontvangen.

Scoreverloop:
0-1 Wim Janssens – RUST – 0-2 Wim Janssens – 1-2 – 1-3 Mick Verlinden

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Jochen De Vry, Robby Dumon, Peter Lenaerts, Laurent Keersmaekers (62’ Frank Hancké) – Christophe Geeraerts, Anthony Van Dyck, Wim Janssens, Dirk Van der Velden – Tom Weber, Vincent Keersmaekers (50’ Mick Verlinden)
Niet gebezigde wisselspeler: David De Groodt

Start a Conversation