Ondermaats, zoals het weer

Match

Ac De Heide Volba

3 - 1

4. Match Day

08/10/2011, 15:00

De Buizerd

Report

De regen viel vandaag in Antwerpen in bakken uit de hemel. Dat was in Nederland niet anders. En regen en Volba, dat gaat niet goed samen. De Volba’ers zijn vooral jongens van het zonnige, warme weer. Ondergetekende, nog herstellend van een ingreep, was niet aanwezig, maar volgens ooggetuigenverslagen van zowel vriend als vijand was de einduitslag nog gevleid en heeft gelegenheidsdoelman Tom de schade nog beperkt.

Niet alleen het weer was tegen Volba. AC De Heide is zo’n ploeg van alles of niks. Afhankelijk van welke korfballers er beschikbaar zijn. En net als tegen El Condor had Volba de pech dat net vandaag AC De Heide voor de eerste keer kon beschikken over al z’n beste spelers. Dubbel pech dus.

Het verslag kan heel kort zijn. Danny Van Dyck, die in mijn plaats de honneurs waarnam, stuurde in de rust volgend sms’je: “2-0. Slecht.” Na de rust liep AC De Heide uit tot 3-0. Vincent miste een enorme kans door alleen voor doel van dichtbij de bal nog naast te plaatsen. Toch was het diezelfde Vincent die alsnog de eer (?) redde door na een actie van Anthony de bal van dichtbij tegen de netten te duwen.

4 op 12. Ik geef toe dat dit niet in de lijn is van de ambities die in het begin van het seizoen werden uitgesproken op basis van de versterkingen die werden aangetrokken. Het seizoen duurt nog lang en schijnbaar kan in deze reeks iedereen van iedereen winnen en hangt het gewoon af van de dag. En om nog de link te maken met het hondenweer van vandaag: “na regen komt zonneschijn”. Volgende week al tegen De Brug? Het moet eigenlijk wel.

Het scoreverloop
1-0 – 2-0 – RUST – 3-0 – 3-1 Vincent Keersmaekers

De opstelling:
Tom Weber – Jochen De Vry, Wim Janssens, Robby Dumon, Dirk Van der Velden – Kevin Lagast, Jiri Gyselinck, Anthony Van Dyck (47’ Laurent Keersmaekers), Yannick Willemen – Dennis Dictus, Vincent Keersmaekers
Niet gebezigde wisselspelers: David De Groodt, Frank Hancké

Start a Conversation