Amber B-Volba 1-2: om snel te vergeten

Je hebt zo van die terreinen waar een vloek op rust. De put van het Halfmaantje, is er zo één. Nog nooit hebben we op dat veld een goeie match gespeeld. Altijd hebben we het er moeilijk. Het was dit keer niet anders. De tegenstander stelde nochtans heel weinig voor. Nauwelijks voetballend vermogen, de meeste spelers al van bovengemiddelde leeftijd. Het enige positieve is dat we gewonnen hebben en dus al zeker zijn om voor het zoveelste jaar op rij het poulesysteem overleefd te hebben en een bekerronde verder te gaan.

In de eerste helft liep het nog redelijk, maar werd gemorst met de kansen. Zowel Dany als Vincent verschenen enkele keren alleen voor de doelman, maar kregen de bal er niet in. Aan de overzijde spatte een kanjer vanuit de tweede lijn op de deklat uiteen en moest Sven ook eventjes zijn kunnen tonen. Toch gingen we de rust in met 0-2.

Halverwege de eerste helft trok Christophe op avontuur. Hij liep enkele Amberianen voorbij alsof ze er niet stonden en trapte de bal vervolgens met buitenkant rechts van net buiten de backlijn zuiver in de rechterbovenhoek. Enkele minuten later begon Robby nog eens aan een raid door de Amberdefensie. Hij deponeerde de bal netjes voor de voeten van Kristof, die hem maar voor het inleggen had. Z’n harde, maar niet zuivere schot werd echter door de doelman gekeerd. In de voeten van Robby, die met een halve omhaal de bal in de verste winkelhaak deed verdwijnen.

Dany liet zich met de rust vervangen door Frank. Uit voorzorg en ook omdat hij nog conditie miste. In de eerste helft had hij wel laten zien waarom hij ook in het komende seizoen nog zijn nut kan en zal hebben voor Volba. Hij is de perfecte targetman: balletje aannemen, bijhouden en zo de rest laten aansluiten, rondkijken en afleggen. Onze kleine Moussa Dembele dus. Maar net als bij Moussa zal de afwerking wel eeuwig een probleem blijven.

De tweede helft was echt huilen met de pet op. Al snel stond het 1-2. Een knullige owngoal van Peter, typisch voor dit soort wedstrijden. Inzet en wilskracht was er bij de meeste genoeg, maar twee gelukte passes na elkaar zat er bijna nooit in. Het was 35 minuten aftellen tot het einde en af en toe zelfs bibberen. En dat tegen een ploeg van het niveau van FC De Kampioenen.

Na de match volgde de obligate strafschoppenreeks. Zowel Kristof (deklat) als Christophe (paal) misten, de Amberianen deden het niet. Yannick, Dirk en Laurent zetten hun penalty feilloos om. Omdat Sven met twee knappe saves strafschoppen 4 en 5 van Amber kon keren, eindigde de reeks alsnog op 3-3. Dat de scheids een Amberiaan die al vervangen was toch een penalty liet trappen, was een scheidsrechterlijke dwaling. Eigenlijk had dit 0-5 moeten betekenen, maar gezien het geringe belang zijn we niet zo flauw geweest hiervan melding te maken op het scheidsrechtersblad.

Tot slot toch nog een bedankje aan Christophe en Kristof, die allebei andere verplichtingen opzij hebben geschoven om te zorgen dat we toch een middenveld konden opstellen.

En volgende week beter! Dat kan moeilijk anders.

Scoreverloop:
22’ Christophe Geeraerts 0-1; 28’ Robby Dumon 0-2; 39’ 1-2.

De ploeg:
Sven Wtterwulghe – Mick Verlinden, Robby Dumon, Peter Lenaerts, Laurent Keersmaekers – Yannick Willemen, Kristof Chiodi, Christophe Geeraerts, Dirk Van der Velden – Dany Huybrighs (35’ Frank Hancké), Vincent Keersmaekers.
Niet gebezigde wisselspelers: David De Groodt, Anthony Van Dyck

Start a Conversation