Amber D-Volba 0-1: bibberen tot het einde

Om van de match tegen DeeTee B een onvervalste topper te maken, moest vanmiddag tegen Amber gewonnen worden. Oscar profiteerde twaalf minuten voor tijd van het enige slordigheidje in de Amber-defensie. Toch bleef het bibberen tot de laatste seconden. Het werd zelfs nog even bitsig. Met Kevin als slachtoffer. Gelukkig bleven alle spelers onder impuls van de grieperige Robby en Kristof tot het eindsignaal supergeconcentreerd. Een moeizame, maar al bij al verdiende overwinning dus.

We wisten vooraf dat het niet gemakkelijk zou zijn. Amber was vorig seizoen – net als Volba – één van de kampioenen in 3de. De heenmatch had aangetoond dat het een jonge tegenstrever is met veel techniek en een ijzersterke defensie. Ook toen werd met veel moeite gewonnen met de kleinste score. Bovendien lag het terrein door de hevige vrieskou keihard en glad wat verzorgd voetballen en combineren – de grote kracht van Volba! – nagenoeg onmogelijk maakte.

Volba speelde in de eerste helft toch een aantal kansen bij elkaar, zonder de uitstekende Ambergoalie evenwel echt in verlegenheid te brengen. Vooral Dennis zwoegde, beukte, woog op de verdediging en toverde enkele knappe acties uit de sloffen. De tegenaanvallen waren evenmin zonder gevaar, ook wel omdat de bal soms de gekste capriolen maakte. De 0-0 bij de rust was dus in feite een logische stand, al had het in feite toch 0-1 moeten zijn. Rond het halfuur zette Yannick zich immers door op links, ging voorbij de laatste tegenstrever en scoorde. Het doelpunt werd wegens een vermeende trekfout op de Amberspeler afgekeurd, al hadden vriend en vijand rond het veld het net andersom gezien. Het enige schoonheidsfoutje (als we dat zo mogen noemen; de ref staat er alleen voor en moet in een fractie van een seconde beslissen) van een voor de rest schitterend leidende scheidsrechter, die bewees dat spelerservaring in de eerste klasse van het Belgisch voetbal een grote troef is voor een spelleider.

In het eerste deel van de tweede helft kwam Amber, vooruitgestuwd door een luidruchtige supportersschare, nadrukkelijker opzetten. Eens te meer (het wordt stilaan eentonig) kon Volba echter rekenen op een sublieme Sven die o.a. een harde kopbal net naast de paal uit doel ranselde. Aan de overkant kwam Oscar twee keer dicht bij een treffer, maar eerst redde een heel attente doelman, daarna kreeg de bal na een persoonlijke doorbraak net iets te veel vaart mee om nog te kunnen afwerken.

In de 58ste minuut lukte het dan toch. Na zwak uitverdedigen stond Oscar plots alleen voor de keeper. Een klein tikje naar opzij om de doelman uit te spelen en dan met links midden in het open doel schuiven leek simpel, maar was tegelijkertijd een staaltje van grote klasse. 0-1.

Kort daarna mocht een moegestreden en aan de bil geraakte Dennis naar de kant. Hij werd vervangen door de vandaag ook niet 100% fitte Vincent, die heel sterk inkwam en nog bijna aan de basis lag van een 0-2. Een mooie individuele actie, gevolgd door een snoeihard schot, kon door de Amberdoelman met heel veel moeite afgeweerd worden. De bal viel voor de voeten van Oscar, die van kortbij nog naast besloot.

De laatste minuten was het – zoals al in de inleiding gezegd – pompen of verzuipen. Het fluitsignaal klonk dan ook als een verlossing, zeker voor de coaches en de supporters. Gewonnen, geen gele kaarten, geen gekwetsten: Volba is klaar voor de strijd van volgende zaterdag.

Scoreverloop:
0-1 Oscar Delarbre

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Laurent Keersmaekers, Robby Dumon, Kristof Chiodi, Dirk Van der Velden – Christophe Geeraerts, Anthony Van Dyck (36’ Tom Weber), Kevin Lagast, Yannick Willemen – Oscar Delarbre, Dennis Dictus (59’ Vincent Keersmaekers)
Niet gebezigde wisselspeler: Frank Hancké

Start a Conversation