Beker: Volba-Amber H 1-1

Met een weekje vertraging is gisteren het nieuwe seizoen van start gegaan.

Tegenstrever was Amber H, een team uit 3de afdeling.

 

Volba kon een op papier sterk elftal in lijn brengen met Sven in de goal, Jochen, Kristof, Robby en Laurent in de verdediging, Yannick, Kevin, Anthony, Jiri en Dirk op het middenveld en Dany eenzaam in de spits. Mick, David en Frank begonnen op de bank. 

Volba domineerde de eerste helft, maar liet vele hele en halve kansen onbenut. Zoals wel meer gebeurt, krijg je dan het deksel op de neus. Op slag van rust kwam op de eerste echte tegenaanval de Amberspits alleen voor Sven. Die verzwikte tijdens het uitlopen de enkel en kon daardoor niet verhinderen dat de spits de bal over hem in doel tilde. 0-1 tegen de gang van het spel in en bovendien Sven out.

 

Il Capitano nam zijn verantwoordelijkheid en trok de keepershandschoenen aan. Twee keer moest hij in de tweede helft de handen uit de mouwen steken, twee keer deed hij dat met veel verve. Een ontdekking tussen de palen!

 

Voor de rest was ook de tweede helft vooral eenrichtingsvoetbal naar het doel van Amber H. Daarbij kwam echter duidelijk tot uiting dat dit eerste wedstrijd van het seizoen was en iedereen nog naar het juiste ritme en vooral naar het vinden van het juiste aanspeelpunt zocht. Tien minuten voor tijd kregen we een terechte strafschop. Jiri nam z’n verantwoordelijkheid, maar besloot veel te zwak en te centraal in de handen van de Amberdoelman. Enkele minuten later had die – na een heel mooie collectieve aanval – geen verhaal tegen de knal van Kevin, die jammer genoeg op de deklat uiteenspatte.

 

Toen iedereen zich al bijna verzoend had met een onverdiende nederlaag, slaagde Volba er toch nog in om gelijk te stellen. Een knappe aanval op links zonderde Anthony af voor de doelman. Sir Anthony legde de bal rustig in het mandje.

 

Op basis van het veldoverwicht en de kansen had Volba meer verdiend, maar tegelijkertijd moet worden toegegeven dat er nog wel wat werk aan de winkel is om iedereen naar z’n beste niveau te laten toegroeien.

 

Na de match volgde de obligate strafschoppenreeks (die niet beslist over uitschakeling, wel over de eindrangschikking in het groepsklassement bij gelijke stand). Daarin werd het 3-3. Kristof onderscheidde zich opnieuw door 2 penalty’s te stoppen, maar Frank (binnenkant paal) en Kevin misten eveneens. David, Kristof en Mick schoten hun elfmetertrap er wel keurig in.

 

Volgende week laatste bekerwedstrijd tegen Bocadillos, blijkbaar het zwakkere broertje in de groep. Vorige week 3-0 verloren van Amber H, gisteren 2-6 gekregen van Toreke. De kans om de bekercompetitie in schoonheid af te sluiten dus.

Start a Conversation