CAMPIONISSIMO!!!

Alea iacta est. 3de afdeling A heeft dit jaar twee kampioenen: Volba en SAVA. Na de laatste speeldag allebei 49 punten. Allebei ook perfect in evenwicht naar gewonnen en gelijkgespeelde wedstrijden. Volba heeft echter meer goals gemaakt en minder goals geïncasseerd. Bovendien is de stand van de onderlinge duels eveneens in het voordeel van Volba. En dus mag Volba zich campionissimo noemen, kampioen der kampioenen.

Om campionissimo te worden moest in elk geval gewonnen worden tegen degradant Amber, de ploeg van minister Muytters, vooral bekend voor zijn nieuwe wiskunde en zijn ferme standpunten inzake whereabouts.

Was het de angst voor een ministeriële tussenkomst die een speler ertoe bracht het correct doorgeven van zijn whereabouts heel letterlijk te nemen? Hoe anders te verklaren dat hij om 3u41 ’s nachts een sms’je stuurde naar de coach. om te melden dat hij zich al enige tijd in het kleinste kamertje van z’n appartement bevond, aangevuld met een vrij accurate omschrijving van de lichamelijke ongemakken die hem daarheen hadden gedreven. Ongeveer 6 uur later het bevrijdende sms’je dat de ongemakken voorbij waren. Net op tijd want de coach, die de speler hoe dan ook aan de aftrap wou, stond al aan te schuiven bij de apotheker van wacht voor een pak incontinentiepampers. Een anekdote die aantoont dat bij Volba niets aan het toeval wordt overgelaten en een goede voorbereiding het halve werk is.

De andere helft van het werk moest wel op het veld gebeuren. En dat gebeurde con brio. 69 minuten eenrichtingsvoetbal en een 78-22 balbezitverhouding in het voordeel van Volba (78-32 volgens de minister). Alleen stond het vizier ook vandaag weer niet altijd goed gericht.

Na 10 minuten was het wel al een eerste keer raak. Een aanval over verschillende stations, Tom speelde met een knappe assist Olivier vrij net voor het strafschoppunt en bingo.

Ondanks de vele goed uitgesponnen aanvallen duurde het toch nog een kwartiertje vóór de wedstrijd definitief gespeeld was. Olivier trok even alle registers open, kapte enkele tegenstrevers uit en liet met een hard grondscherend schot keurig in het hoekje de Amber-doelman geen schijn van kans.

De tweede helft werd daardoor in feite gedegradeerd tot één 35 minuten lang aftellen tot het ontkurken van de champagneflessen. Het spel bleef wel verzorgd, de bal vaak ongrijpbaar voor Amber en ondanks het zomerzonnetje regende het … kansen.

Vincent (ondanks zijn naar eigen zeggen bloedvorm toch op de bank begonnen) benutte er één van door zich in de kleine backlijn tussen drie spelers vrij te kappen en in de draai met rechts keihard binnen te trappen. Zijn felgesmaakte en doeltreffende invalbeurt werd dan ook prompt beloond met een applausvervanging.

De volle 70 minuten geconcentreerd spelen was echter ook vandaag net iets te veel van het goede. Vier minuten voor tijd opende de Rode (Volba)Zee zich op een manier die zelfs Mozes nooit heeft kunnen forceren en het enige Amberschot uit de hele wedstrijd verdween tegen de netten, buiten het bereik van Sven, die daarmee zijn handschoenen nieuw kon houden voor volgend seizoen. Het was het sportieve Amber eigenlijk wel gegund.

Na de wedstrijd kreeg Volba zowaar spontaan een ministerieel complimentje toen die zei dat Volba veruit de best voetballende ploeg was in de hele reeks (wat elke voetbalkenner natuurlijk al van de aanvang van het seizoen wist). Het daaropvolgende aanbod om Advocaat op te volgen werd door de coach beleefd maar ferm afgewezen, net als de vraag om Brussel-Halle-Vilvoorde te helpen splitsen. Over een ontvangst op het paleis wil Volba eventueel nog wel eens nadenken.

De ploeg die de titel veilig stelde:
Sven Wtterwulghe – Jochen De Vry (55’ Laurent Keersmaekers), Kristof Chiodi, Robby Dumon, Peter Lenaerts – Christophe Geeraerts, Kevin Lagast, Anthony Van Dyck, Dirk Van der Velden (40’ Vincent Keersmaekers, 57’ Dany Huybrighs) – Olivier Delarbre, Tom Weber.
Niet gebezigde invaller: Frank Hancké

Start a Conversation