Een ongeorganiseerd georganiseerd zootje

Match

Volba El Condor

3 - 0

14. Match Day

12/01/2013, 15:00

Kielpark

 

Vorige zaterdag stond de confrontatie met El Condor wederom op het programma. Aanvankelijk had het er alle schijn van dat we wederom tegen een pseudo 11 zouden moeten spelen, 5 minuten voor aanvang van de match was El Condor nog maar met 7 spelers. Één voor één kwamen er toch nog spelers tevoorschijn en na ongeveer 10 minuten spelen hadden ze zowaar een elftal weten opstellen. 
Ondertussen had Volba al minstens 3-0 moeten voorstaan, maar Jochen ontbrak het tikkeltje geluk in de afwerking. Na ongeveer een kwartier spelen komt de bal na een knappe combinatie op de rechterflank terecht bij Jochen, die de bal eenvoudig voorbij de doelman kan schuiven, Volba verdiend 1-0 voor.

 

El Condor zijn grootste sterke lag in het desorganiseren van haar organisatie, waardoor ook Volba uit positie moest lopen om adequaat te dekken. Dit in combinatie met onze Kielse akker vormde 2 keer rechtstreeks aanleiding tot doelgevaar van El Condor, maar 2 keer kwam een zeer secure Wim prima tussen beide. Ondertussen laaien de gemoederen tussen de Peruviaanse spelers bij wijlen hoog op en uit het Zuid-Amerikaanse gebrabbel valt niet veel op te maken, buiten dan dat het niet draait zoals ze willen. Na nog enkele uitstekende kansen voor oa Jiri, Marc en Kristof gaan we toch rusten met een (voor El Condor) gevleide 1-0 score.

 

Oppassen geblazen in de 2e helft, want tegen een onvoorspelbare tegenstander is alles mogelijk. Volba begint zeer gedreven aan die 2e helft, maar slaagt er tot 2x toe niet in om het spreekwoordelijke nekslag toe te dienen. Eerst na een knappe individuele actie van Jiri, mist Salim voor een open doel (hier steekt onze Kielse akker ook voor iets tussen), daarna mist Kristof(?) ook nog een goede mogelijkheid. Ondertussen loert El Condor op de counter en blijft het oppassen geblazen. Na ongeveer 20 minuten in de 2e helft neemt Jiri een bal aan buiten de baklijn en knalt hem vanuit stand droog en hard in de linkerbenedenhoek, 2-0, een iets comfortabelere voorsprong. Omwillde van de ijskoude wind zocht Wim ondertussen nog naar wat beweging en inspanning en speelt hij een terugspeelbal te zacht in op Jochen. Hij zet echter zijn fout meteen recht met een knappe redding en houdt zo voor de derde maal op rij zijn netten schoon.

 

Jonas is ondertussen vooraan gaan postvatten, Frank is ingekomen voor Dirk. Een onuitgegeven spitsenduo dat nog voor veel gevaar zorgt. Een eerste maal wordt Jonas door Frank alleen voor doel gezet, hij besluit hard op de doelman. Een tweede soortgelijke situatie volgt na een knap uitgesponnen actie op rechts door Kristof, Jiri en Kevin. Jonas alleen voor doel legt nu af voor Kristof, die de bal in het dak van het doel jaagt, 3-0. Net voor het einde van de match besluiten 2 spelers van El Condor nog om onder elkaar wat te beginnen vechten, om daarna rustig samen verder te spelen, ongezien!

 

Start a Conversation