Eén plaats achteruit, promotie een stap dichter

Verliezen, we zijn het niet meer gewoon. De 2-1 nederlaag tegen Nonkel Jan komt dan ook hard aan. Bovendien was ze onverdiend. Sava won wel en springt zo over ons naar de top van de rangschikking. We moeten nu rekenen op een misstap van hen. Voor de promotie deden we desondanks wel een goede zaak. Door het gelijkspel van Patriots op Entrepôt hebben we nog slechts een 5 op 12 nodig. Theoretisch, want dan moet Patriots alles winnen. Niet evident met nog wedstrijden tegen Eendracht, Sava en … Volba voor de boeg.

De laatste weken loopt het wat minder gesmeerd. De inzet is er zeker en vast altijd, maar de combinaties verlopen minder vloeiend en stokken daardoor te snel, de vele kansen die desondanks toch nog worden afgedwongen, worden te weinig verzilverd, … Er zijn natuurlijk wel enkele verzachtende omstandigheden in te roepen. De werkagenda’s van sommige spelers (Kristof en Dennis) vallen slecht, Olivier en Yannick sukkelen nog altijd met blessures, af en toe laat een speler iets anders primeren op een potje voetbal. Vandaag moest David zelfs aan de match beginnen omdat vaste centrale verdediger Robby niet tijdig op Nonkel Jan geraakte.

En als dan ook het weer tegenzit. Er woei een hevige wind die de bal soms in de gekste richtingen deed vliegen. Een voordeel voor de ploeg die hoofdzakelijk op verdedigen is aangewezen.

Ondanks de tegenwind wordt ook de eerste helft al bijna de hele tijd richting het doel van Nonkel Jan gespeeld. Er komen zelfs enkele uitgespeelde kansen, maar op het laatste nippertje gaat er altijd iets mis. Een vrijschop van Anthony net buiten de backlijn wordt keurig naar de bovenhoek gemikt, maar een Nonkel Jan-verdediger doet de bal met de hand net naast de paal afwijken in corner.

En dan gebeurt wat elke ploeg overkomt als het wat minder draait: een dom tegendoelpunt. Nonkel Jan ontzet de zoveelste bal recht vooruit richting Volbadoel. Er is geen Nonkel Jan-aanvaller in de buurt en Robby kopt de bal vanop de rand van de backlijn zachtjes terug naar Sven. Die laat de bal echter tussen de benen rollen richting doellijn. Een uit het niets opduikende Nonkel Janner duwt de bal voor alle zekerheid nog even over de doellijn.

Volba laat door deze pech de kopjes niet hangen en trekt opnieuw ten aanval. Zonder resultaat.

In de tweede helft rolt de ene aanvalsgolf na de andere op het doel van Nonkel Jan af. Scoren lukt echter niet. Vincent dringt enkele keren knap door in de rechthoek, maar zijn schoten missen precisie.

Een kwartier voor tijd krijgt Volba dan toch wat het verdient. Peter gaat op kracht door vanuit de eigen verdediging en besluit knap naast de doelman. Koortsachtig wordt op zoek gegaan naar de drie punten.

Twee minuten voor tijd krijgt Volba echter het spreekwoordelijke deksel op de neus. Op een zeldzame tegenaanval trapt een Nonkel Jan-speler een beetje lukraak schuinrechts naar doel. De wind doet de rest. De bal verdwijnt over een wanhopig graaiende Sven in de verste winkelhaak.

Hoewel de correct leidende scheidsrechter enkele minuten laat overspelen voor overduidelijke tijdwinst door Nonkel Jan is het te laat om de scheve situatie nog recht te zetten. De tweede nederlaag van het seizoen is een feit.

Ondanks het verlies toch zeker één lichtpunt. Jochen De Vry heeft bewezen een aanwinst te zijn voor de ploeg. Zijn verdedigen was nagenoeg feilloos, het afspelen van de bal bijna altijd heel goed en fysiek stond hij er ook helemaal. Als beloning voor zijn knappe prestatie mag hij de was doen.

De ploeg: Sven Wtterwulghe – Jochen De Vry, Peter Lenaerts, Dennis Dictus, Laurent Keersmaekers – David De Groodt (14’ Robby Dumon), Kevin Lagast, Anthony Van Dyck, Dirk Van der Velden – Vincent Keersmaekers en Tom Weber.
Niet gebruikte wisselspelers: Frank Hancké en Danny Van Dyck

Start a Conversation