Het zwarte beest voor eens en altijd getemd

Match

El Condor Volba

1 - 3

3. Match Day

29/09/2012, 15:15

Rochus Deurne

Report

El Condor is een ploeg waarvan je nooit op voorhand weet aan wat je je moet verwachten. Het kan zijn dat ze met een onvolledig team tevoorschijn komen, maar evengoed dagen ze op met enkele nieuwe, fris dartelende Peruviaanse veulens. Zaterdag 15:15 stond El Condor klaar met een voltallig team en ook een aantal gretige, nieuwe jongens. De geschiedenis heeft ons al eerder gewaarschuwd voor dit scenario en een gewaarschuwd Volba speler, is er in sommige gevallen 2 waard.

Na zorgvuldig overleg tussen de technische staf en een delegatie van de spelersraad werd geopteerd voor een onuitgegeven basiselftal, met enkele positionele verschuivingen. Sven in de goal, Laurent op rechts, centraal Robby & Robin, links Christian. Il Capitano rechtsmidden, centraal Kevin & Anthony, Dirk nam de linkse flank voor zijn rekening. Vooraan het ‘debuut’ van superspits van Jochen, samen met spitsbroeder van dienst Jonas. Het enthousiasme ontbrak niet bij Volba en het begon zeer gretig aan de wedstrijd door hoge druk te zetten op de niet meer zo fris dartelende El Condor defensie. De 1e grote kans van de wedstrijd komt er na zo’n 10 minuten. Anthony gooit een vrjie trap voor doel, debutant Robin doet zijn naamgenoot RVP (‘who needs Batman when you’ve got Robin’) bijna alle eer door hoog boven de defensie te klimmen en krachtig de bal over de keeper te koppen. Helaas iets te hoog gemikt, maar al meteen zijn visitekaartje afgegeven. Na 20 minuten souvereine druk van Volba zakken we wat weg. El Condor komt wat gevaarlijker opzetten. Op een van z’n snedige counters wordt een bal slecht ontzet door de defensie en via via komt deze voor de voeten van de El Condor spits. Oog in oog met Sven knalt hij de bal van dichtbij tussen Sven zijn benen, 1-0, onverdiend, maar geen man overboord.

Nu komt de grote brok van tactische ervaring en dito spelinzicht van El Grande David De Groodt naar boven. Met een aantal richtlijnen voor de defensie nemen we terug het heft in handen en blijven we drukken. Na ongeveer 25 minuten komt de El Condor doelman iets te ver uit zijn doel. Kevin (?) tracht te lobben, de keeper pakt de bal ver buiten de 16, foutbal en gele kaart. Chiodi zet zich klaar voor de bom op doel, maar in zijn ooghoek loopt Anthony knap vrij. Pass tussendoor, Anthony schuin alleen voor doel en hij werkt beheerst af in het hoekje. Dat brengt zijn tussentijds totaal op 3 goals, een mooie beloning voor zijn prestaties van de afgelopen weken. 1-1 met de rust.

De 2e helft is volledig voor Volba. Een goede Volba defensie houdt alle deuren dicht, met Christian wederom in een glansrol. Hard in de duels, secuur inspelen en wegwerken wanneer nodig, met positioneel de juiste opstelling. Doet deze redacteur terugdenken aan de hoogdagen van Peter Leenaerts op de linksback. Ook Robin wist zijn mannetje te staan en kan terugblikken op een zeer geslaagd debuut. Wanneer het dan nodig was, stond een zeer secure Sven tussen de palen om in te grijpen wanneer nodig. Vooraan blijven Jochen & Jonas de ziel uit hun lijf lopen en druk zetten. Een topwedstrijd van allebei. Na ongeveer een tiental minuten gaat Chiodi sterk door op rechts en legt af voor Jochen die aan de kleine baklijn staat te wachten. Beheerst schiet hij hoog & droog binnen. 1-2, oververdiend. Dirk wordt meteen na de goal na een goede wedstrijd op de linkse flank gewisseld door Marc, die zijn plaats in de spits opeist. Jochen zakt terug tot de linkse flank.

De 3e goal is een knap staaltje van combinatievoetbal. Inworp op rechts, Jonas kopt door tot bij Marc. Marc omspeelt de verdediger met een knappe beweging en haalt de achterlijn. Hij schildert de bal op het hoofd van Jochen, die onhoudbaar zijn 2e van de namiddag binnenwerkt met het hoofd. De rest van de match wordt rustig uitgetikt.

Met 6 op 9 nestelt Volba zich op de 3e plaats in het klassement, op 1 punt van leider De Brug en gelijk met Patriots. Een plaats die perspectieven biedt. Volgende week thuis om 15u tegen Den Bengel, die 4 op 9 haalden.

Start a Conversation