El Condor-Volba 4-0: onze Hel van Deurne

Er rust voor Volba een vloek op het oefenveld van Rochus Deurne. Vorig jaar gingen we er in volle titelrace roemloos ten onder tegen Nonkel Jan, gisteren kregen we er zelfs een heuse pandoering na een draak van een wedstrijd tegen een niet eens sterke tegenstrever. Het is geleden van de 6-1 tegen Stadhuis op 17 november 2007 dat we met zoveel doelpunten verschil verloren. Dat we na zeven afmeldingen en één niet verwittigde afwezigheid met een noodploeg moesten spelen kan een beetje als verzachtende omstandigheid worden ingeroepen. En wie er wel was, kende spijtig genoeg bovendien – op enkele schaarse uitzonderingen na – een complete offday.

Voor de wedstrijd werd één minuut stilte gehouden voor de vorige week op 48-jarige leeftijd plots overleden Jan De Man, oud-speler van Volba en tot zijn dood bij Volba aangesloten als scheidsrechter.

Het verhaal van de match is snel verteld. Door het niet verschijnen van Kevin G. moest El Grande nog eens voor de volle 70 minuten aan de bak. Hij kreeg een vrije rol voor de verdediging. Dat hij niet eens de zwakste schakel was, zegt voldoende. Vincent moest het in de spits alleen zien te klaren. Verder dan een knappe actie, besloten met een mooi schot, vroeg in de match en een verre poeier net over de lat enkele minuten later, kwam hij ook niet tegen een overmacht van El Condor-verdedigers.

Kevin L. en een zoals steeds hardwerkende Anthony slaagden er, mede omdat de slechte staat van het kurkdroge veld de bal naar alle kanten deed springen, nooit in enige lijn in het spel te brengen. Zij misten ook afspeelpunten, o.a. omdat Tom op rechts na een loodzware zwemtraining ’s morgens in feite het ene been niet voor het andere kon zetten. Gelukkig stond Sven sterk te keepen. Vooral dank zij hem stond het aan de rust nog 0-0.

Afgesproken werd om in de tweede helft voor dat ene punt te gaan. Met in het achterhoofd de stille hoop op een lucky counter. Na tien minuten viel dat plannetje echter in duigen. Een strak schot kon door Sven enkel gepareerd worden. Een goed gevolgde El Condor-speler tikte de afgeweerde bal binnen. Volba was meteen compleet het noorden kwijt. Amper zeven minuten later stond het dan ook logischerwijze 3-0. Later kwam er nog een vierde bij. Dat het daar bij bleef, was enkel te danken aan het feit dat El Condor een slechte ploeg is.

Alleen Peter (ondanks 38 graden koorts) en Robby speelden gisteren enigszins op hun normale niveau. De anderen ontbrak het zeker niet aan inzet. Het lukte gewoon niet. Dit is dan ook geen verwijt, enkel een vaststelling. Het enige waar ik zwaar aan til, is het ongewettigd afwezig blijven van Kevin G. Je laat je ploeg niet op zo’n manier in de steek. Misschien had het met twee spitsen overigens toch een heel andere match geworden.

Dat het hele verbondsbestuur net gisteren naar onze Hel van Deurne was afgezakt, speciaal om Volba eens aan het werk te zien, maakte deze afgang nog een beetje pijnlijker, zeker als je ook nog weet dat zij in het verbondsblad verslag uitbrengen van elke match die ze bijwonen. Snel de bladzijde omdraaien en volgende week tegen Amber D met z’n allen gaan voor eerherstel is de enige zinvolle boodschap.

En om toch nog positief te eindigen: het was een schitterende nazomerdag en onze T1 heeft achter de toog van de Rochuskantine ongetwijfeld een vriendin gevonden voor het leven. Jammer voor haar zijn wij echter niet bereid om ons thuisterrein naar Rochus Deurne te verplaatsen. Eigenlijk willen we er zelfs liefst nooit meer moeten komen.

De ploeg:
Sven Wtterwulghe – Mick Verlinden, Robby Dumon, Peter Lenaerts, Laurent Keersmaekers – David De Groodt – Tom Weber, Anthony Van Dyck, Kevin Lagast, Dirk Van der Velden – Vincent Keersmaekers

Start a Conversation