Eskakorn-Volba 1-1: gewoon voor de statistieken

Een brandende zon en een betonnen zandvlakte waar nauwelijks een grassprietje te bespeuren was. Het WK in Qatar avant la lettre, zeg maar. In die omstandigheden moest de laatste competitieopdracht worden afgewerkt. Een overbodige opdracht eigenlijk. Volba kan leven met het gelijkspel, al had een overwinning gezien het spelverloop zeker niet onverdiend geweest. De draw had in elk geval geen invloed op de toffe sfeer van camaraderie, die door Sven (Cava) en Dennis (Wortegemse) na de match nog wat werd opgepookt.

De eerste helft verliep volledig in het voordeel van Volba. Er werd strijd geleverd voor elke bal en er werd best aardig gecombineerd. De beste kans kwam er in de 20ste minuut en was voor Kevin na een breed uitgesponnen combinatie. Zijn puntertje verdween aan de verkeerde kant van de paal buiten.

Welgeteld één keer kwam Eskakorn in de buurt van het Volbadoel. Het was wel meteen bingo. Eskakorn versierde op rechts nogal knullig een vrije trap. Een beetje onachtzaamheid in de verdediging en de Eskakornspits kon van dichtbij met het hoofd Sven fusilleren. 1-0, compleet tegen de gang van het spel in.

Om iedereen spelvreugde te gunnen werden bij de rust drie wissels doorgevoerd. Volba zette nu nog meer druk naar voren, waardoor Eskakorn gevaarlijker kon worden op de counter. Zonder succes, o.a. omdat Tom, die de nog altijd aan de vinger gekwetste Sven verving in de tweede helft, heel attent stond te spelen als doelman-libero. Slechts één keer was hij geklopt, maar de bal vloog een metertje voorbij de verste paal buiten.

Zes minuten voor het einde geschiedde dan toch gerechtigheid. Een hard werkende Dennis wurmde zich op rechts voorbij drie Eskakorn-spelers en legde de bal niet egoïstisch achteruit naar spitsmaatje Vincent. Die deed waar hij een beetje een patent op heeft: direct uithalen. Met rechts dit keer. De bal verdween hard en zuiver in de verste hoek. 1-1.

Hiermee werd ook in de laatste match van het seizoen niet verloren. Niet dat het allemaal nog veel belang had. DeeTee is na de forfaitzege van gisteren tegen Ter Weyde kampioen met zes punten voorsprong, Volba heeft maar liefst negen punten meer dan nummer 3, The Fanatics. Het seizoen 2010-2011 is mooi geweest, heel mooi zelfs. En toch zal ik me altijd blijven afvragen of het anders had gelopen indien Bar du Port de competitie niet had vervalst door bij ons vier niet aangesloten spelers op te stellen en we de topper hadden kunnen beginnen met één punt voorsprong op DeeTee in plaats van met één punt achter. Maar voor “wat als” koop je natuurlijk niets, het is alleen maar een leuk programma op 2BE.

Scoreverloop:
1-0 – RUST – 1-1 Vincent Keersmaekers

De opstelling:
Sven Wtterwulghe (36’ Christophe Geeraerts)– Mick Verlinden, Robby Dumon, Tom Weber, Peter Lenaerts – Yannick Willemen (36’ Jochen De Vry), Kevin Lagast, Anthony Van Dyck, Dirk Van der Velden (36’ Laurent Keersmaekers) – Dennis Dictus, Vincent Keersmaekers
Niet gebezigde wisselspeler: Frank Hancké


Start a Conversation