Eulegoem-Volba: Onuitgegeven opstelling

Nogal wat afwezigen voor deze derde en laatste wedstrijd van de eerste bekerronde. Ook twee debutanten: Cédric Vanmassenhove en Jelle Bryssinck. Het werd daardoor een onuitgegeven opstelling. Christian Moré offerde zich op om in doel te gaan staan. Voor hem van rechts naar links: Mick Verlinden, Robin De Ridder, Robby Dumon en Dirk Van der Velden. Het middenveld werd bevolkt door Cédric Vanmassenhove, Jelle Bryssinck, Tom Weber en Yannick Willemen. Vooraan kreeg Marc De Hennin het gezelschap van Jonas Wood. 6 minuten voor tijd werd Marc nog vervangen door David De Groodt.

Er werd gespeeld op een uitstekende grasmat (één van de beste velden waar we de laatste jaren op gespeeld hebben) en er viel geen druppel regen. Het merendeel van de tijd gaf zelfs de zon present. Bovendien was Eulegoem voor Volba effectief enkele maatjes te klein. Het werd dan ook bij momenten een demonstratie van eentijdsvoetbal en leuke combinaties. Uit de reacties van de spelers achteraf bleek dat ook zij zich geamuseerd hadden.

Na twintig minuten stond het al 0-2. Doelpunten van de twee debutanten. Eerst scoorde Cédric met een schot van net binnen de backlijn na een persoonlijke actie op rechts. Daarna rondde Jelle een lang uitgesponnen combinatie af met een magistrale, harde plaatsbal van net buiten het strafschopgebied. Kort na de rust maakte Tom er met een grondscherend schot in de rechterbenedenhoek na een afgeweerde hoekschop 0-3 van. De score had nog veel hoger kunnen oplopen, maar de kansen en halve kansen rolden steeds langs de verkeerde kant van de paal buiten.

Bij de strafschoppen scoorden Jelle, Tom en Yannick. Robin en Cédric misten. Die laatste althans volgens de scheidsrechter. Iedereen kon zien dat de bal hoog tegen de achterlat van het doel vloog en zo terug het veld in botste. Iedereen, behalve de man met het fluitje. Een opmerking van mijnentwege hierover lokte onmiddellijk een heel agressieve reactie uit van het autoritaire arbitertje en kostte mij bijna een uitsluiting na de match. We hebben vandaag trouwens geleerd dat arbiter een scheldnaam is. Marc zei in de eerste helft gewoon dat woord tegen de man in het (geel-)zwart en kreeg er bijna een gele kaart voor.

De gemiste strafschoppen in de eerste bekerronde (we scoorden een 10 op 15 en kregen er 12 tegen) kunnen ons eventueel nog zuur opbreken en het einde van het bekeravontuur betekenen. De eerste keer in vele jaren. Al is het natuurlijk nog meer het debacle van vorige week tegen Chicago Metallic, die ervoor gezorgd heeft dat we tweede eindigen in onze groep. Vyca heeft evenveel punten, maar heeft wel een saldo van 14-11 bij de strafschoppen.

Wat bepaalt of er verder gebekerd wordt? Er gaan 32 ploegen naar de volgende ronde. Dat zijn de 22 groepswinnaars en de 10 best gerangschikte ploegen. Of wij hierbij zijn is momenteel nog niet geweten.

Nog iets over de debutanten. Cédric heeft zeker zijn plaats in deze Volbagroep. Hard werkend, af en toe geslaagde ingevingen en een goede mentaliteit, zowel op als naast het veld. De kwaliteiten van Jelle kenden de meesten natuurlijk al langer. Hij was in z’n eerste match voor Volba dan ook onmiddellijk de patron en de man die de lijnen uitzette. Hij mag ons gerust elke week komen depanneren ;-).

Volgende week start de competitie. Thuis met het bezoek van het uit eerste gezakte Daltons. Onmiddellijk volop aan de bak dus. Ik hoop dat de selectie voor die wedstrijd breder zal zijn dan vandaag.

Start a Conversation