Het zat weer niet mee!‏

Match

Volba Breughel 88

2 - 2

4. Match Day

12/10/2013, 15:00

Kielpark

Het was lang geleden dat we in zo’n onaangename sfeer een wedstrijd hebben moeten afwerken. Breughel 88 heeft een aantal technisch goede voetballers in het team, maar zoekt haar heil vooral in  potig en zelfs ronduit gemeen spel. Met slechts één rode kaart komen zij in feite heel goed weg na een ongelooflijke reeks brutale aanslagen op Volba-spelers. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit eerder geen enkele tegenstrever na de match de hand heb gedrukt, maar gisteren kon ik dat echt niet opbrengen.

In de eerste helft had Breughel licht overwicht in het spel, maar kreeg Volba de beste kansen. Eén keer had Sven de hulp van de dwarsligger nodig, voor de rest beleefde hij een relatief rustige 35 minuten.

Op het kwartier werd Kristof de diepte in gestuurd. Jiri ging centraal mee. Hij bleef bewust achter de bal tot Kristof hem aanspeelde. Toch werd zijn doelpunt afgekeurd. Volledig onterecht. Op slag van rust klom Volba dan toch op voorsprong. Robby stuurde Wim met een magistrale pas op links de diepte in. Diens strakke voorzet werd door Marc voorbij een kansloze Breugheldoelman gewerkt. 1-0. Amper één minuut later, in blessuretijd dus, had het 2-0 kunnen zijn. De acrobatische kopbal van Wim vond echter de verste doelpaal op z’n weg. Een 3-1 ruststand had dus ook gekund en had de tweede helft waarschijnlijk helemaal anders doen verlopen.

Nu geloofde Breughel er nog in en dat vertaalde zich dan voornamelijk in – om een eufemisme te gebruiken – uitermate viriel spel. Op een hoekschop liep het fout met de mandekking en een Breughelspeler kon volledig vrijstaand de gelijkmaker voorbij een kansloze Sven koppen.

In de 45ste minuut kreeg de meest vervelende Breughelspeler eindelijk rood, nadat hij eerder al goed was weggekomen na een gemene tackle op Jiri. Nog 25 minuten tegen tien, maar zoals wel eens meer gebeurt in het voetbal, bleek dat niet in het voordeel van de ploeg met numerieke meerderheid. Integendeel. Breughel trok het spel naar zich toe, al kwam Volba na een knappe actie van Tom langs de achterlijn toch dicht bij de 2-1. De goal viel echter aan de overzijde. Kristof werd bestraft voor een imaginaire fout. De vrijschop vanop meer dan 25 meter viel buiten het bereik van Sven in de linkerbenedenhoek.

David besloot daarop om Wim en Marc te wisselen voor Dirk en Salim. Een goede beslissing bleek achteraf. Dirk zorgde voor nieuwe zuurstof op de linkerflank en een gretige Salim was de ideale stoorzender voor de Breughelverdediging. Een mooie actie van hem werd nog in laatste instantie afgeblokt door een Breughelspeler, maar in de 62ste minuut was het wel raak. Bij een hoekschop vanop rechts klom hij boven iedereen uit en buffelde hij met een krachtige kopslag de al bij al verdiende gelijkmaker tegen de netten.

Veel schieten beide ploegen niet op met dit gelijkspel. Door de overwinning van Nieuw Stabroek tegen Patriots (5-2) zakt Volba weg naar de voorlaatste plaats en blijft Breughel alleen laatste. Het zijn telkens details die wedstrijden beslissen, maar dit seizoen zijn het voorlopig telkens details in ons nadeel.

Volgende week voor de derde keer in zeven weken naar de oefenvelden van Rochus Deurne. Dit keer om BH Ljiljani te bekampen, dat gisteren 1-1 gelijkspeelde bij gebuur El Condor. Hopelijk breken we volgende week de vloek die er voor ons op die oefenvelden rust en halen we eindelijk onze eerste driepunter binnen. We rekenen daarvoor op de sterkst mogelijke groep.

Start a Conversation