In twee weken een wereld van verschil‏

Match

Volba Nieuw Stabroek

3 - 0

11. Match Day

07/12/2013, 15:00

Kielpark

Met overduidelijke cijfers na een overtuigende wedstrijd hebben we het (pseudo?)degradatieduel tot een goed einde gebracht. Volba zit duidelijk in een flow en het zou leuk zijn als we die minstens tot het jaareinde konden aanhouden.

Ondanks de afzeggingen van Kevin en Anthony en de nog steeds gedwongen afwezigheid op het veld van Jiri konden we het ons veroorloven om voor de wedstrijdkern geen beroep te doen op David en Frank en hadden we met Cedric zelfs een speler op overschot. Jonas, Christian, Salim en Robin begonnen op de bank, maar zouden na hun invalbeurt voor Mick, Dirk, Marc en Tim bewijzen dat het met de Volbakern nu echt wel goed zit.

Vanaf de eerste minuut nam een gretig Volba de match volledig in handen. De mooie combinaties volgden elkaar op en na de knapste van allemaal had Kristof al na een kwartier de score moeten openen. In de kleine backlijn werd hij door Tim afgezonderd voor de doelman gebracht, maar z’n bal plofte uiteen tegen de deklat. Nieuw Stabroek kon hier niets tegenover stellen, behalve wat hoge ballen en een enkel schuchter schot, dat door een erg secure Sven (het gaat met hem inderdaad week na week beter) met de glimlach werden gestopt.

In de laatste vijf minuten voor de rust kreeg Volba waar het al lang recht op had, twee keer zelfs. Eerst buffelde Wim (award voor beste speler op het veld zonder Tom, Tim, Robby, enz. onrecht te willen aandoen) een hoekschop in doel, in de laatste minuut trapte Marc na een schermutseling in het NS-doelgebied in drie pogingen de 2-0 op het bord.

De eerste tien minuten na de rust zocht Volba een beetje naar z’n tweede adem en dus kwam Nieuw Stabroek even wat meer in de match. Zonder groot doelgevaar, want achteraan werd de knip goed op de deur gehouden. Nadien terug het spelbeeld van de eerste helft. Salim werd twintig minuten voor tijd ingebracht voor Marc. Na amper twee minuten scoorde hij al van dichtbij, maar z’n doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Juister is: nam hij Wim z’n tweede goal van de middag af, want de bal was ook zonder tussenkomst van Salim in doel geëindigd. Het was voor Salim slechts uitstel. Na knap eentijdsvoetbal over verschillende stations mocht Salim de gemeten voorzet van Wim van dichtbij keihard tegen de netten trappen: 3-0. Boeken nu helemaal dicht.

Robin kwam z’n broer Tim nog vervangen. Z’n eerste actie was al meteen gevaarlijk. Hij poortte z’n rechtstreekse tegenstrever en had zo de weg vrij op rechts. In plaats van een vrijstaande speler aan te spelen, verkoos hij om van veel te ver de bal hoog over doel te trappen. Een jeugdzonde die hem vergeven is. Minder te vergeven was wel z’n onnodige vuile overtreding enkele minuten later. Het kostte hem de gele kaart, maar bij rood hadden we ook niet veel mogen protesteren. Gelukkig hield de uitstekende scheidsrechter (officiële top 3 van het verbond) rekening met de geest van de wedstrijd.

Het was het enige smetje op een voortreffelijke match, waarin ik niet alleen goed voetbal, maar vooral ook veel inzet en ploeggeest heb gezien. De manier waarop de eerste twee goals collectief werden gevierd, heeft me echt deugd gedaan.

Volgende week naar co-leider Daltons. Tot voor enkele weken had ik geen stuiver gegeven voor die verplaatsing, maar na de 6 op 6 en met dezelfde mentaliteit acht ik ons ook daar niet kansloos. 2A is echt een rare reeks, waarin blijkbaar de vorm van de dag het verschil maakt. Ondertussen staan we met een match minder al op de negende plaats en met nog enkele goede resultaten voor nieuwjaar kunnen we gemakkelijk opklimmen naar de bovenste helft van de klassering, een bovenste helft waar we op basis van onze kwaliteiten zeker thuishoren.

De opstelling gisteren: Sven Wtterwulghe – Mick Verlinden (36’ Jonas Wood), Robby Dumon, Robin De Ridder, Dirk Van der Velden (36’ Christian Moré) – Kristof Chiodi, Dennis Dictus, Tom Weber, Wim Janssens – Tim Janssens (55’ Robin Janssens), Marc De Hennin (50’ Salim Tufaïl).

Start a Conversation