Late voorsprong bezegelt het lot van een strijdvaardig Dansing Chocola

Match

Volba Dansing Chocola

3 - 1

7. Match Day

27/10/2012, 15:00

Kielpark

Report

Zaterdag stond er een op papier eenvoudige wedstrijd geprogrammeerd: de eerste tegen de laatste. De historie leert ons dat zulke matchen verre van eenvoudig zijn en we wisten ook dat Dansing Chocola ver onder zijn kunnen geklasseerd staat. Gelukkig konden we rekenen op een quasi voltallig en kwalitatief 15-tal die belust waren op sportieve revanche voor het debacle van vorige week.
Ten opzichte van vorige week konden we opnieuw rekenen op Dennis, Jonas en Wim. Volba begon goed aan de match, de felgeteisterde akker van het Kielpark maakte het geliefkoosde combinatievoetbal van Volba echter zeer moeilijk. Bij Dansing was er heel wat kwaliteit aanwezig, maar echt gevaarlijk was het in die 1e helft eigenlijk nooit. Enkel Wim moest 1 keer ingrijpen op een bijna doorgebroken speler. Het spel beperkte zich vooral tot middenveld voetbal en af en toe kwam er een goede kans uit de bus voor Volba. 1x zette Anthony zich goed door, de keeper kwam tussenbeide. Kristof werd ook een aantal keer gelanceerd, maar kwam net een beetje geluk te kort. Ook Dennis kreeg zijn kans op een goaltje, maar zijn schot werd goed afgeblokt. Dennis had nog een keer iets knap voor ogen toen hij hard wou uithalen op een vrije bal iets buiten de zestien. Anthony was net iets sneller op de bal met als resultaat de nominatie voor ‘tackle op eigen speler’ van het jaar voor Dennis. Een prijs die vorig jaar aan Jiri besteed was, nota bene ook met Anthony als slachtoffer van dienst. Nog een statistiek, nog geen enkele gele kaart voor Jiri dit jaar en we zijn toch al ruim 10 matchen bezig, we krijgen er in ieder geval niet meer punten voor in het fair-play klassement.
De 1-0 komt er na 25 minuten spelen. Na een fout op Dirk neemt Anthony een vrije trap vanop links, hij snijdt deze perfect aan en Kevin moet er maar tegen lopen. De bal gaat knap binnen in de rechter benedenhoek. Een verdiende voorsprong. Slechts enkele minuten later krijgt Dansing een corner, deze wordt tot 2 maal toe slecht ontzet, komt in de kluts bij een Dansing-speler die de bal net naast Sven schiet. Deze wijkt af, net buiten het bereik van Dirk die aan de 1e paal staat. Dom tegendoelpunt, tegen de gang van het spel in. 1-1 tevens ook de ruststand.
Na de rust komen Jonas, Salim en Marc in de ploeg voor Dirk, Laurent en Dennis. In deze 2e helft loopt het allemaal wat moeizaam voor Volba zonder echt doelgevaar te creëren. Onze triangulo del orro presteerde niet op hetzelfde niveau als de vorige weken en de bal viel ook nooit echt goed. Marc was wederom weer zeer bedrijvig vooraan en kon een aantal acties mee opzetten. We komen goed weg wanneer een vrije trap van Dansing door Il Capitano tegen de onderkant van de lat gekopt wordt. Sven verslagen, maar Robin kan nog op tijd ontzetten. Dansing is nog een 2e keer onverhoopt gevaarlijk wanneer Sven zich mistrapt op een losse bal. Robby is goed gevolgd en kan de bal nog blokkeren op de lijn. Ondertussen krijgen we meer en meer kansen. 1 keer zet Marc een knappe actie op op de rechterflank, daarna een combinatie tussen Anthony en Chiodi die net niet goed valt. Even daarvoor speelt Anthony zich nog knap vrij op de linkerflank, maar pech met de voorzet. Ook Robin gooit de bal nog eens voor vanop links na een doorgerolde bal op corner. Wim kan echter geen goed contact met de bal maken.
10 minuten voor tijd komt Mick in de ploeg voor Kevin, een gouden wissel van coach Jose M. zo blijkt. Slechts enkele minuten later krijgen we een corner, in de kluts komt deze bij Robin die de bal maar moet binnen duwen. Hij stond al met zijn beide armen omhoog voor zijn 1e doelpunt voor Volba te vieren, tot hij aangetrapt wordt en we een terechte penalty krijgen. Anthony neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet hard binnen, net buiten het bereik van de Dansing-keeper. Een match die leek af te stevenen op een gelijkspel wordt plots een pak interessanter voor Volba: 2-1.
Net iets later krijgt Sven nog (onvrijwillig) een harde trap in zijn aangezicht als hij goed in de voeten duikt van een aanstormende Dansing-speler. Even wordt het ergste gevreesd, maar Sven komt er goed door. Met nog 5 minuten op de klok krijgen we een inworp op rechts, Chiodi gooit snel in naar Jiri die een ruimte 30-meter rush naar de goal inzet. In ware zaalvoetbalstijl prikt hij de bal met zijn (al fel geteisterde) rechter dikke teen binnen. 3-1 en game-over. Marc had ruim 30 minuten het beste van zichzelf gegeven en kwam nog wat mee voor de verdediging meehelpen. Puur altruïsme of toch nog wat aan de fysiek werken 🙂 ? Na de match een filosofische vraag van Jiri: wat is nu het beste, slechtste match in 2 jaar spelen en scoren of goed spelen en niet scoren? Scoren kreeg toch een duidelijke voorkeur.
Volba blijft zodoende met deze overwinning aan de leiding, met 1 punt meer dan De Goudbloem dat niet zo verrassend won van Umicore met 4-0. De Brug nestelt zich eveneens in de top 3.

Start a Conversation