Onverdiende nederlaag!

Match

Patriots Volba

2 - 1

8. Match Day

16/11/2013, 15:00

Patro Hoevenen

Wat heet onverdiend? ONVERDIEND!! Onverdiender (bestaat dat?) kan je een wedstrijd niet verliezen. Er stond letterlijk maar 1 ploeg op het veld, en dat had niks met de nochtans dikke mist te maken. En die ploeg was Volba.

Van bij de aanvang van de wedstrijd werd de tegenstander op zijn speelhelft gedrukt, en dat was gewoon voor de rest van de wedstrijd zo. Volba speelde stevig georganiseerd, heel gretig, sterk in de duels en steeds naar voren. Dat de tegenstander bijzonder zwak was, klopt ook natuurlijk, maar is geen argument: ik heb ons ook al bijzonder slecht weten spelen tegen zulke zwakke tegenstanders. Dat spel van Volba resulteerde in een resem kansen en halve kansen, die maar niet benut werden. Het zat gewoon niet mee (vond ook de scheidsrechter bij de rust). En aan de overkant 2 keer dat de organisatie even niet goed stond, na een klutsbal op minuut 9 en een foute inspeelpass rond minuut 25, en hun snelle spits plots heel alleen naar Sven kon toelopen, en hem geen kans gaf. 2-0.

Ondertussen, zoals gezegd, gingen de Volba-aanvallen onverminderd voort. Gelukkig konden we nog net voor rust milderen tot 2-1. Penalty op Wim, na alweer een knappe aanval, mooi omgezet door Anthony. Zo konden we toch nog hoopvol de kleedkamer in.

Na rust een onveranderd spelbeeld. Een onvermoeibaar, heel goed voetballend Volba dat Patriots tegen zijn doel drukt, met spijtig genoeg hetzelfde resultaat: kansen maar geen goals. Pech, niet scherp genoeg, niet hard genoeg, een goeie keeper. Als dan ook nog de nochtans goed leidende (het was ook niet echt moeilijk met 2 faire ploegen) scheidsrechter het nodig vond om een zuiver doelpunt van Wim voor buitenspel af te keuren, werd het duidelijk dat het NET NIET zou worden. Op een voorzet vanop rechts werd door Kevin vanuit een pak spelers op doel gekopt, de keeper stompte de bal weg, waarop Wim vanuit datzelfde pak kwam toegelopen om binnen te duwen. In geen honderd jaar off side! Zelfs bij de tegenstander was men verbouwereerd dat het doelpunt niet doorging. En was men ook bijzonder verbaasd dat dit Volba zo laag geklasseerd staat. Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen, en het was dus zeer zuur om alweer puntloos te blijven. Maar bon, ondanks de nederlaag hou ik toch een goed gevoel over aan de wedstrijd, door het bijzonder goede spel.

De ploeg bestond uit: Sven – Mick, Robby, Robin, Christian – Wim, Anthony, Kevin, Jonas – Tim, Salim.

Bij rust: vervanging Mick en Salim door Cedric en Robin J., en 10 minuutjes later Jonas door Dirk.

Een heel sterke wedstrijd van iedereen, zonder uitzondering. Maar als ik toch 3 man er uit mag lichten – en ik mag dat! – : Anthony – alomtegenwoordig en alle duels winnend – Wim – bijzonder sterk op de rechterkant, zie ook de penalty op hem begaan en het doelpunt van hem afgekeurd – en zeker ook Tim Janssens, die in zijn maidenmatch iedereen overtuigd heeft van zijn meerwaarde voor de ploeg. Welkom!

Zo, ik kon het niet laten deze 3 toch effe te vernoemen, hoewel ik dan natuurlijk misschien wel wat afbreuk doe aan de prestatie van alle anderen. En dat zou onterecht zijn.

Start a Conversation