Opnieuw aan de leiding na een klinkende 7-1

De pijnlijke en onverdiende nederlaag tegen Nonkel Jan is al vergeten. Na een ware demonstratie tegen Nieuw Stabroek onder de ogen van een bijzonder talrijk opgekomen kennerspubliek prijkt Volba opnieuw trots op kop in 3 A. Met dank ook aan Entrepôt du Congo dat Sava op eigen veld in bedwang hield (2-2). Een 2 op 9 volstaat om te promoveren, maar de spelersgroep droomt opnieuw hardop van de titel. Het zou een overwinning zijn voor het technisch verzorgd voetbal. Volba, het Arsenal van de vriendenclubs.

Nieuw Stabroek had dit jaar nog niet verloren en daarbij o.a. concurrent Sava geklopt. Volba had ginder op sinterklaasdag trouwens ook slechts 1-1 gespeeld, al was dit dan vooral te wijten aan ongelooflijk veel pech en archislechte afwerking. Op papier een meer dan te duchten tegenstander dus. Op papier, want om 16u25 stonden er overduidelijke 7-1 cijfers op het scorebord.

Dank zij een initiatief van Tony Waumans, coach en cement van de vorige glorieperiode van Volba, waren er een veertigtal Volba-coryfeeën naar het Kielpark afgezakt om met kritische blik te kijken of hun erfgenamen uit hetzelfde goede hout gesneden waren. Hun lof na de match was even groot als oprecht.

De wedstrijd was nochtans moeizaam op gang gekomen. Volba had weliswaar zo ongeveer tachtig procent balbezit in de eerste twintig minuten, maar een echte doelkans werd niet afgedwongen. En toen begon het grote Delarbre-festival. In nauwelijks een kwartiertje deponeerde hij de bal vier keer in de Nieuw Stabroeknetten. Vier beauty’s. Een schitterende revanche voor de karrenvracht gemiste kansen in de heenwedstrijd.

De eerste goal kwam er na een breed opgezette aanval waarbij Olivier werd aangespeeld op de rand van de backlijn. Zijn schot verdween loepzuiver en knalhard in de rechterbenedenhoek. Amper drie minuten later trapte Anthony één van zijn vele perfecte voorzetten tussen laatste man en doelman. Olivier dook op als een duivel uit een doosje en kopte de bal netjes over de uitlopende keeper.

Eventjes werd gas teruggenomen, net lang genoeg om Sven te laten tonen dat hij een betrouwbaar sluitstuk is. Oordeelkundig uitkomen verhinderde de aansluitingstreffer. Seconden later voltooide Olivier zijn onvervalste hattrick. De bal werd voor doel geworpen, maar afgeweerd tot aan het penaltypunt. Olivier zette er het hoofd tegen en de bal verdween knap in de winkelhaak. Olivier had er echter nog niet genoeg van. Toen hij enkele minuten voor de rust millimeterjuist werd aangespeeld in de diepte verschalkte hij de Nieuw Stabroek doelman met een prachtige lob.

De tweede helft was overbodig, maar moest nu eenmaal gespeeld worden. Bovendien hadden de Volbaboys de plicht om voor het ruim aanwezige publiek aan klantenbinding te doen. Zonder nog langer tot het uiterste te gaan werd toch vlotjes uitgelopen tot 7-0.

Al na vijf minuten in de tweede helft volgde opnieuw een copybook aanval over vele stations. Christophe zette vanop rechts hard, laag en zuiver voor doel waar Dany, in de kleine backlijn en alleen voor de doelman de hoek voor het uitkiezen had.

In de 50ste minuut zette Anthony zich door in de backlijn. Hij werd lichtjes gehinderd, wel voldoende voor een strafschop oordeelde de voortreffelijk leidende scheids. Het uitgelezen moment om Laurent, elke week toonbeeld van inzet en overzettelijkheid, zijn eerste officiële doelpunt te gunnen. Als een volleerd penaltyspecialist klaarde hij de klus door de bal hard en hoog links in doel te jagen. Tien minuten voor tijd mocht ook Anthony, de Fabregas van Volba, zijn doelpuntje meepikken. Een gemeten voorzet van Olivier vanop links werd door hem aan de verste paal eenvoudig binnengetikt.

De riem ging er nu helemaal af en Nieuw Stabroek mocht wat meer in het spel komen. Weliswaar zonder dat Sven ook maar enig noemenswaardig werk kreeg. En toch was het hem opnieuw niet gegund om een clean sheet te houden. Een voorzet vanop rechts kwam ongelukkig terecht op de rechterarm van Christophe. Hoewel de arm gewoon tegen het lichaam was, floot de scheidsrechter toch penalty. Waarschijnlijk een reflex van medeleven. Tegen de perfect getrapte strafschop was Sven ondanks een knappe duik naar de juiste hoek kansloos.

De collectieve groet na het laatste fluitsignaal, een gebaar dat op het Kiel de laatste maanden nergens meer te zien is geweest, werd door de supporters duidelijk geapprecieerd en beantwoord met een dankbaar applaus. Nadat in de kleedkamer het resultaat van Sava bekend raakte, was het feest compleet. Nog drie finales te gaan …

De opstelling: Sven Wtterwulghe – Jochen De Vry (46’ Laurent Keersmaekers), Robby Dumon, Tom Weber, Peter Lenaerts – Christophe Geeraerts, Anthony Van Dyck, Kevin Lagast, Dirk Van der Velden (54’ Frank Hancké) – Olivier Delarbre – Vincent Keersmaekers (36’ Dany Huybrighs)
Niet gebezigde wisselspeler: David De Groodt

Start a Conversation