Overtuigend begin van Volba tegen Brabo

Tevreden zijn met een overwinning van roodwit op paarswit. Het is me nog nooit overkomen. Tot gisteren. U zal dus wel begrijpen dat ik er nog altijd een beetje gedesoriënteerd bij loop. Zeker omdat de zege dan ook nog eens werd afgedwongen in een uitrusting die we van de Great (?) Old zelf hadden gekregen. Als tenues een bewustzijn zouden hebben, zouden zij zich trouwens even gedesoriënteerd voelen. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid was het voor hen immers de eerste keer dat ze eens niet door de verliezende partij gedragen werden. (Sorry, Robby, Vincent en Kevin,niet echt gemeend, maar te mooi voor een rat om niet te gebruiken. Wij bewijzen met Volba dat paarswit en roodwit best wel samen tot grote prestaties in staat zijn)

De aanloop naar de wedstrijd was nochtans niet zonder horten of stoten verlopen. Met sir Anthony en Black Dany nog voor enkele weken in de lappenmand, een olijk trio dat liever Pukkelpopt dan te voetballen en een paar “oudjes”, opgehouden in het buitenland omdat ze zich hadden voorgenomen dat hun vakantiebudget echt tot de laatste cent moest opgesoupeerd worden, stond de teller van beschikbare spelers lange tijd op amper negen. Mogelijke aanwinsten werden aangekondigd om daarna even snel terug afgekondigd te worden.

Gelukkig is er altijd licht aan het einde van de tunnel. Op vrijdag kreeg de nog voor het seizoen al fel op de proef gestelde coach eindelijk zekerheid dat twee testspelers ook effectief aanwezig zouden zijn voor de eerste voorbereidingswedstrijd van het seizoen. En wat voor testspelers. Gelukkig voor Volba (en spijtig voor GBA) waren Glen De Boeck, noch Jos Verhaegen zaterdagmiddag in de buurt van het Nachtegalenpark.

Twee treffers, één – zoals achteraf door de scheidsrechter zelf toegegeven – onterecht afgekeurd doelpunt en één niet gegeven Lampard-goal (een bal die van de onderkant van de deklat volgens de keeper en de verdedigers van Brabo achter de lijn botste). Je kan dan moeilijk zeggen dat Kevin Goovaerts z’n debuut gemist heeft. Maar er was meer. De hele match in beweging blijven, goed het lichaam gebruiken en bijna altijd het overzicht behouden, allemaal zaken die het beste doen verhopen, maar tegen een moeilijkere tegenstander natuurlijk om bevestiging vragen.

En op de rechtsback debuteerde Mick Verlinden ook al met een glansprestatie. Sterk in de duels, kopbalkrachtig en sober maar uiterst efficiënt in de passing. Mits nog wat extra begeleiding heeft Georges Leekens eindelijk de oplossing voor het al jaren aanslepende rechtsbackprobleem van de Rode Duivels.

Enkele anciens lieten blijken al vroeg in bloedvorm te zijn. Peter Lenaerts (ik heb nooit geweten dat verandering van lief zo heilzaam kon zijn voor de fysiek en ik heb dat nochtans vaak uitgeprobeerd) en de broertjes Keersmaekers (extra geprikkeld door de aanwezigheid van ene Matteo aan de overkant en vooruitgestuwd door de aanmoedigingen van papa en vooral mama) om geen namen te noemen.

Robby Dumon was zoals steeds op geen enkel foutje te betrappen, maar hield zich aanvallend nog wat gedeisd en Kevin Lagast toonde regelmatig weer z’n grote talent en klasse. De manier waarop hij bijvoorbeeld Vincent met een subtiele baltoets op weg zette naar de 0-1 was er één uit het boekje.

Ook de prestaties van Christophe Geeraerts, Dirk Van der Velden en de sinds deze week door de coach – als was het een vader – na acht maanden (zelfgekozen) verbanning liefdevol opnieuw in de groep opgenomen Yannick Willemen waren meer dan behoorlijk. Tel daar nog bij dat Sven Wtterwulghe zich bij het weinige werk dat hij kreeg, heel secuur toonde en u zal begrijpen dat de coach met een goed gevoel huiswaarts keerde.

Woensdag volgt de eerste serieuze test tegen FC Roza, net als Volba op het einde van vorig seizoen naar tweede gepromoveerd (al werd Volba wel kampioen en eindigde FC Roza in haar reeks pas als derde).

Het scoreverloop:
24’ Vincent Keersmaekers 0-1; 55’ Kevin Goovaerts 0-2; 63’ Kevin Goovaerts 0-3

De ploeg:
Sven Wtterwulghe – Mick Verlinden, Robby Dumon, Peter Lenaerts, Laurent Keersmaekers – Yannick Willemen, Kevin Lagast, Christophe Geeraerts, Dirk Van der Velden – Kevin Goovaerts, Vincent Keersmaekers

Start a Conversation