Collectiev​e off-day

Match

Patriots Volba

3 - 1

1. Match Day

15/09/2012, 15:00

Patro Hoevenen

Report

Verplaatsing naar Hoevenen, een teken aan de wand zo blijkt.

Ik overdrijf niet als ik zeg dat werkelijk niets lukte in de slechtste 2e helft die ik mij kan herinneren van Volba. Spelers die over de bal struikelen, slecht weggewerkte ballen, een lob over de keeper die daarna over de goal botst, een hobbelende gelijkmaker, … het wou gewoon echt niet lukken gisteren.

Het zag er nochtans allemaal rooskleurig uit. Een op papier sterke selectie, een biljart van een voetbalterrein waar de volba-virtuosen normaal boven zichzelf uitstijgen, een tegenstander die slechts met 10 man (!) speelde en een zalig nazomerweertje. Alleen jammer van die wegenwerken waardoor ondergetekende (ironie o ironie) en Jiri slechts 10 minuten voor aanvang arriveerden. Goed dat dat boetesysteem snel afgevoerd werd 2 jaar geleden.

Volba begon gretig aan de wedstrijd met enkele doelkansen tot gevolg, steeds goed weggewerkt door de thuiskeeper. Het aanvallend overmacht werd omgezet in een voorsprong door debutant-spits Jonas Wood, die na goed storen alleen op de keeper mocht gaan en beheerst in de hoek afwerkte. Klasse goal. Achteraan kwamen we nooit echt in de problemen, tot in de 35+4′ de scheidsrechter een foutbal van een ijzersterke Jochen fluit. Voorzet van Patriots, ontzet door Salim in de voeten van een Patriots-speler aan de rand van de grote baklijn. In één tijd schiet deze rechtdoor en door een bos van benen dwarrelt de bal in de rechterbenedenhoek. Sven zat er nog net met zijn vingertoppen bij. Een mentale domper vlak voor de rust.

Tot onze grote verbazing kan de Patriots keeper de 2e helft niet aanvangen en spelen we nog maar tegen 9 man. Volba begint dus met een fysieke overmacht, maar de Patriots waren vastbesloten hun huid duur te verkopen. Vechtend voor elke meter en elke bal en zeer dreigend op de counter. Na een 10-tal minuten te laks verdedigen op links en plots de spits alleen voor Sven, die de bal beheerst in de verste hoek plaatst, 2-1. Volba gaat druk op zoek naar de gelijkmaker met een uitstekende kans voor Jiri die zijn mooie lobbal over de keeper, maar ook over de goal ziet stuiteren. Momenten later een dubieuze corner voor Patriots, Sven klopt de bal weg in de voeten van de bezoekende spits die beheerst binnentrapt, 3-1, een ijskoude douche. Na deze goal was het overduidelijk dat het vandaag niet meer zou lukken, ten spijt van onze voortdurende pogingen om het blok van de Patriots te doorbreken. Vooral Anthony & Jiri bleven in de slotminuten nog aandringen en liepen zich de spreekwoordelijke ziel uit hun lijf, maar het kalf was verdronken. Zelfs met Wim die een rijtje opschoof werd er geen gaatje meer gevonden. Sven onderscheidde zich nog door de 4-1 uit doel te houden op een snelle counter van de Patriots.

Voor de nieuwsgierigen: onze nieuwkomers Marc & Salim presteerden goed, Marc een aantal keer zeer intelligent bewogen in de spits, beetje pech met de laatste pass. Mits het nodige wedstrijdritme en inspelen op de rest van het team zullen zij een goede versterking blijken, zoveel is duidelijk.

Volgende week kunnen we sportieve revanche nemen thuis tegen De Goudbloem, die een klinkende 6-2 overwinning op hun conto kunnen schrijven tegen El Conder, een te verklaren uitslag als we de situatie van El Conder indachtig zijn. Tegen De Goudbloem recupereren we Il Capitano Kristof Chiodi, ex-gouden schoen Kevin Lagast en triatleet & topspits Tom Weber. Wim Janssens & David De Groodt zijn onbeschikbaar. Christian Moré moet zijn situatie op het werk afwachten. Ik verwacht de selectie om 14u30 in het Kielpark.

Start a Conversation