Spijtige nederlaag op een zonnige zaterdagnamiddag

Match

El Condor Volba

4 - 2

2. Match Day

28/09/2013, 15:15

Rochus Deurne

De velden van Rochus liggen ons niet. Zo veel is zeker. Na het verlies in de beker 2 weken geleden met 5-4 (!!!) na een 0-3 voorsprong (!!!) kregen we nu op onze oren van onze Zuid-Amerikaanse vrienden van El Condor.

De voortekenen waren er al tijdens het verzamelen vóór de wedstrijd, toen het bericht kwam dat Jonas misschien niet zou komen opdagen, en bovendien bleek dat Jiri ID-kaart en rijbewijs vergeten was. Bij de scheids was er geen lievemoederen aan: Jiri mocht niet starten zonder ID-kaart. Jiri dus terug naar huis om zijn spullen te halen. Dit betekende wel dat we nu plots met een toch wel erg dunne selectie zaten (12 voorziene namen, min Jonas en Jiri), en moest David mee opdraven. Jiri moet onderweg alle snelheidsrecords gebroken hebben want na 24 minuten kon hij alsnog David komen vervangen.

De eerste helft was zo goed als volledig voor een fel en vinnig El Condor, dat Volba voor het grootste deel tegen het eigen doel plakte. Het was zeker voor een groot stuk de verdienste van ‘Wim de doelman’ dat het bij de rust maar 1-0 stond.

Volba kwam veel beter uit de kleedkamer, met veel meer druk naar voren, en in een mum van tijd was de achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong: een mooi doelpunt van Marc in de ‘pin’, na een al even mooie voorzet vanop links van Dirk, met nog Kevin en Jiri nog als tussenstation. En een tweede doelpunt op vrije trap door Jelle, mooi naast de muur in de hoek. Die periode had Volba zeker het betere van het spel, en er hadden nog een paar goaltjes bijgekund, indien de nochtans goed leidende ref geen 2 keer een Volba-er die alleen op de doelman af kon gaan, onterecht had afgefloten voor buitenspel. De eerste keer Marc, de tweede keer Jiri. Er was ook nog een mooie kans voor Anthony, maar diens harde volley-schot van dichtbij werd door de El Condor-doelman proper over de lat geweerd. Spijtig genoeg keerde het beeld van de match daarna opnieuw, ging Volba terug meer achteruit hangen zoals men dat zegt, en kreeg El Condor terug overwicht, wat resulteerde in nog 3 doelpunten. Eindscore 4-2, en eigenlijk is daar niet veel op af te dingen.

Zo begint dit competitiejaar met een pijnlijke 0 op 6; Maar zoals men zegt: het seizoen is nog lang… En volgende week terug in onze Kielse vertrouwde omgeving.

Opstelling: Wim; Mick, Robin, Jelle, Christian; Salim, Anthony, David, Kevin, Dirk; Marc. Vervanging: 24′ Jiri voor David.

Niet gespeeld: Sven, Frank.

Gele kaarten: Mick en Christian.

Start a Conversation