The Fanatics-Volba 2-2: gemengde gevoelens

De aanhoudende regen had het veld van The Fanatics vandaag in een modderpoel herschapen. Normaal voetbal was daarop onmogelijk. Altijd in het nadeel van de meest technische ploeg. In elke helft trof Volba de paal en bovendien bleef een zeker doelpunt op (volgens sommigen over) de lijn in het slijk steken. Een overwinning had dus best gekund. En toch mag Volba tegelijk blij zijn met het gelijkspel. The Fanatics versierden ook vier kansen en scoorden daaruit twee doelpunten. Twee keer werd teruggekomen vanuit achterstand. De logische vraag is dan: heeft Volba nu een punt gewonnen of er twee verloren? Gemengde gevoelens dus.

De spelers doen er echt alles aan om de stressbestendigheid van de coach te testen. Vandaag was het de beurt aan Jochen. 25 minuten voor de match iedereen al lang present. Iedereen, behalve de speler die de plunjes moest meebrengen. Een gsm’tje naar Jochen. Bleek zich te hebben vastgereden in de Hobokense pampa’s. Zo goed en zo kwaad als kon de juiste weg uit het labyrint uitgelegd. Tien minuten voor het normale aanvangsuur nog altijd geen Jochen. Z’n gsm nam hij ook niet meer op. Stond op dat moment blijkbaar op het veld van FC Berkenrode, waar hij ons natuurlijk niet vond. Uiteindelijk arriveerde hij om 3 minuten voor 1. Gelukkig waren The Fanatics ook nog niet klaar. De match begon met een tiental minuten vertraging.

Volba had in de eerste helft duidelijk overwicht, maar academisch voetbal was onmogelijk. De ene keer schoot de bal op een gladde veldstrook door, de andere keer bleef hij gewoon doodliggen in het slijk. Vooral de achterlijn voelde zich soms heel onzeker.

Twee keer kon Volba een voldragen aanval opzetten. De eerste keer draaide Vincent zich knap vrij, maar besloot op de onderkant van de staak, de tweede keer stuitte Oscar op een goedspelende Fanatics-goalie. Uit de afgeweerde bal kregen nog twee andere spelers een kans om de score te openen, maar uiteindelijk eindigde het gewoon in een doeltrap. Vijf minuten voor de rust was het even schrikken aan de overzijde. Door slecht positiespel verscheen de Fanaticsspits plots volledig vrij voor Sven. Gelukkig voor Volba kon ook hij op dit veld niet voldoende richten.

Na de rust trok Volba helemaal voluit ten aanval. Vooral langs links werden enkele openingen geforceerd. Yannick zag een geplaatst schot nipt voorbij de verste paal buitenrollen. Tegen de gang van het spel in, kropen The Fanatics echter op de 43ste minuut op voorsprong. Kevin beging een overtreding op links, ongeveer 25 meter van doel. Een voorzet ter hoogte van de kleine backlijn. De volledig ongedekte Fanaticsspits kopte de bal over een kansloze Sven in doel. Torenhoog buitenspel, beweerde Laurent achteraf. Zelf heb ik het niet kunnen zien. Geprotesteerd werd er in elk geval niet.

Zeven minuten en twee wissels later stond het terug gelijk. Oscar lanceerde een onvermoeibare Christophe in de diepte. Zijn schot week nog even af op een verdediger en caramboleerde zo voorbij een wanhopig grabbelende doelman naast de verste paal binnen. Een stimulans om opnieuw op zoek te gaan naar de overwinning. Een schitterende vrije trap van Oscar werd echter al even schitterend door de keeper uit de winkelhaak gezweefd.

Opnieuw kreeg Volba het deksel op de neus. Minder dan een kwartier voor tijd stond een Fanaticsspeler plots volledig vrij op rechts. Tegen zijn perfect, grondscherend schot had Sven geen verhaal. 2-1 en dus terug achtervolgen.

Oscar dweilde de rechterflank af, drong door tot aan de achterlijn en trapte een voorzet in de voeten van Dany. De bal werd wat afgeremd en Dany kon er daardoor niet in volle kracht op trappen. Het leer bleef echt op de doellijn steken. Of was hij er toch over? Sommige Volba’ers beweren van wel, maar je kan ze bezwaarlijk objectieve waarnemers noemen. In elk geval was een Fanaticsverdediger vervolgens net dat tikkeltje sneller om de bal weg te keilen.

Bij de volgende tegenaanval konden de boeken bijna helemaal gesloten worden. Een oordeelkundig en onvervaard uitkomen van Sven voorkwam gelukkig dit onrecht. Toch leek het er hoe langer hoe meer op dat dit zo’n match van net niet zou worden. Bij een nieuwe aanval stond de doelpaal nog maar eens succes in de weg, dit keer voor Dany.

Vijf minuten voor tijd kwam de oververdiende gelijkmaker er dan toch. Il Capitano waagde zich op rechts ver naar voor. Een gemeten voorzet en Kevin kon de bal acrobatisch en deels met de hak voorbij de keeper werken. 2-2.

Het was lang geleden dat Volba nog eens op achterstand was gekomen. In deze match gebeurde het twee keer. Het getuigt van grote weerbaarheid dat die achterstand telkens ongedaan werd gemaakt.

DeeTee B liet thuis tegen El Condor geen nieuwe steek vallen, waardoor Volba opnieuw de leiding moet delen. De titel zal tussen deze twee ploegen worden uitgevochten. De meest nabije virtuele achtervolger telt immers – met nog zes matchen te spelen – elf verliespunten meer. Volgende week wacht De Brug. Zeker weer geen gemakkelijke opdracht.

Scoreverloop:
RUST – 1-0 – 1-1 Christophe Geeraerts – 2-1 – 2-2 Kevin Lagast

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Jochen De Vry (64’ Mick Verlinden), Kristof Chiodi, Peter Lenaerts, Laurent Keersmaekers – Christophe Geeraerts, Anthony Van Dyck, Kevin Lagast, Yannick Willemen (46’ Dirk Van der Velden) – Oscar Delarbre, Vincent Keersmaekers (46’ Dany Huybrighs)
Niet gebezigde wisselspeler: Tom Weber

Start a Conversation