Tom Weber zet knalprestatie neer op halve triatlon

De 25-jarige Tom Weber uit Wilrijk heeft de halve triatlon van Antwerpen uitgelopen in 5 uur en 6 minuten. Deze tijd is veel beter dan de oorspronkelijke verwachtingen. De centrale verdediger van Volba mag met recht en rede van een succes spreken!

Tom begon de wedstrijd met 1,9km zwemmen in het Galgenweel. Na ongeveer 40 minuten kon hij het sop verlaten en zich op zijn fiets nestelen voor de komende 90km. De kenners onder ons weten dat dit zijn sterkste onderdeel is, waarin hij veel tijd zou goedmaken op zijn voorlopers.

Na het fietsen moest Tom nog ruim 21km lopen, een uitdaging die hij voortreffelijk tot een goed einde zou brengen. Bij elke doorkomst oogde hij zeer fris en kon hij zijn tempo aanhouden, rekening houdende met zijn harmstringblessure.

Bij zijn aankomst op de Grote Markt was de opgekomen menigte het delirium nabij. Tom finishte in een bijzonder scherpe tijd en kon zijn geluk na de finish niet op:
“Dit is de mooiste triatlon uit mijn carrière. Dit gevoel heb ik nog nooit meegemaakt. Met al die aanmoedigingen kun je niet stilvallen.”

Van harte proficiat van de ganse Volba ploeg voor Tom, en volgend jaar hopelijk onder de 5 uur.

Start a Conversation