Volba-AC De Heide 2-3: het paard en de haver

“Het beste paard krijgt niet altijd de haver die het verdient”. Het was een onverdachte bron die deze uitspraak deed na afloop van de match. De scheidsrechter zelf. We kunnen zijn uitspraak alleen maar beamen. Gelegenheidsdoelman Tom Weber heeft slechts één schot, die naam waardig, moeten onschadelijk maken. Aan de overzijde kwamen lat en paal een kansloze De Heide-doelman liefst drie keer ter hulp. Je hebt zo van die dagen…

Daar staat tegenover dat er een andere uitdrukking is die zegt dat je geluk moet afdwingen. Door de kansen te benutten bv. En daar wrong hem gisteren toch ook een beetje (veel) het schoentje. Het was te dikwijls een verhaal van net niet.

Twee keer verscheen een AC De Heide-speler in de eerste helft in ons doelgebied, twee keer ging de bal op de stip. Vooral over die tweede keer kan oeverloos gediscussieerd worden. Was er wel echt doelgevaar? Ging de spits niet maar wat al te graag neer? Feit is echter dat er hoe dan ook contact was. En dan is het altijd aan de scheidsrechter om te interpreteren. Het laatste wat ik daarbij wil denken is dat hij ons slecht gezind was. Daarvoor hebben we met hem in het verleden al te vaak goede ervaringen gehad en koos hij in de tweede helft bij elke betwistbare fase meestal de Volba-kant. Feit is ook dat het voor de eerste strafschop in de twintigste minuut al 2 of 3-0 had moeten staan. O.a. Oscar, Kevin, Christophe en Yannick hadden echter telkens de verkeerde kant van de paal gekozen.

Tussen de 0-1 en de 0-2 spatte een magistrale vrijschop van Oscar uiteen op de deklat en werd een lob van Yannick door een klungelende AC De Heide-goalie via de paal terug in het veld gewerkt. Oscar kon onmiddellijk na de onverdiende 0-2 met een grondscherend schot wel milderen, zodat de spanning in de wedstrijd bleef.

Het eerste kwartier van de tweede helft was on-Volbaviaans. Geen twee passen na elkaar kwamen aan. AC De Heide had dan ook weinig moeite om de match te controleren, zonder zelf iets behoorlijks in elkaar te timmeren overigens.

Na dat kwartier herpakte Volba zich en dus kwamen er ook opnieuw kansen. Nadat Oscar een tweede vrijschop op de lat had gemikt (kunnen we hem niet inschrijven voor de Espinoza-competitie van Extra Time?), verzilverde hij tien minuten voor tijd een uitgesponnen aanval met een grondscherend schot dat in de verste hoek verdween. Oververdiend.

Drie minuten later was Volba echter opnieuw op achtervolgen aangewezen. Een vrijschop werd vanop links hoog voor doel gezonden en door een AC De Heide-speler voor doel gekopt. Tom (die zich voortreffelijk van zijn taak kweet en zichzelf niks te verwijten heeft) weerde de bal nog af, maar in de daaropvolgende schermutseling werd hij toch in doel gewerkt.

Het werd nu echt powervoetbal waarbij ook onze centrale verdedigers zich niet onbetuigd lieten. Zo werd een schot van Peter door de doelman in extremis nog uit de winkelhaak geslagen en stierf een kopbal van Robby op het dak van het doel. In de hoop dat er toch minstens een meer dan gerechtvaardigd gelijkspel uit de bus zou komen, liet de scheidsrechter zelfs vier minuten overspelen. Tevergeefs.

Ondanks de nederlaag is gisteren bewezen dat Volba niet misstaat in tweede. Integendeel. Met deze groep mag zeker naar de bovenste helft van de rangschikking worden gekeken en misschien zelfs hoger. Zo luidde in elk geval het oordeel van de neutrale toeschouwers en van de AC De Heide-delegatie.

Nog een kleine bedenking over ons nieuwe thuisterrein. Door de regen op vrijdagavond was het op vele plaatsen herschapen in een plonsbad, waarin voetballen wel erg moeilijk werd. En we zijn nog maar september. Dat belooft voor de komende maanden. Dit is vooral een probleem voor onszelf, die het moeten hebben van technisch verzorgd voetbal. Ik ga de toestand van het veld nog eens aankaarten bij de sportverantwoordelijken van de stad. In de hoop dat ze toch nog met een andere oplossing komen. Is het Olympisch stadion ook niet van de stad? En verdient dat veld ook eens geen mooi voetbal? Op de duur gaan we nog heimwee krijgen naar de akker van het Kielpark.

Het scoreverloop:
20’ 0-1 (strafschop); 29’ 0-2 (strafschop); 30’ 1-2 Oscar Delarbre; 59’ 2-2 Oscar Delarbre; 62’ 2-3.

De ploeg:
Tom Weber – Mick Verlinden, Robby Dumon, Peter Lenaerts, Dirk Van der Velden (40’ Laurent Keersmaekers) – Kristof Chiodi, Christophe Geeraerts, Anthony Van Dyck, Yannick Willemen – Oscar Delarbre – Kevin Goovaerts
Niet gebezigde wisselspeler: David De Groodt

Start a Conversation