Volba-Breughel Vista 5-0: een voetbaltsunami!!!

De echte voetbalkenners zijn de voorbije week wel erg hard verwend geworden. Na het aperitiefhapje vorige dinsdag van FC Barcelona (in het voetbalwereldje ook wel bekend als het kleine Volba) tegen het niet onverdienstelijke Arsenal, kregen ze zaterdag in het Wilrijkse Camp Nou als hoofdgerecht een heuse galawedstrijd van het magistrale, enige echte Volba geserveerd om duimen en vingers van af te likken. Er is na de demonstratie van gisteren wel enige vrees dat een aantal spelers van dit jonge dreamteam alsnog zullen bezwijken voor de vele miljoenen harde roebels van Ramzan Kadyrov. Niet bevestigde geruchten hebben immers vijf scouts opgemerkt van Terek Grozny, al beweren andere bronnen dat het om spionnen van DeeTeeB ging, die na de match bibberend zijn teruggekeerd naar Deurne aka Dagestan aan de Schelde.

De omstandigheden waren gisteren optimaal: de eerste zalige lentedag (het is algemeen geweten dat striemende regen, felle wind of bijtende kou een serieuze negatieve invloed hebben op het spel van de frêle Volba-artiesten), een massale opkomst (een deurwaarder telde wel 52 aanwezigen) en een complete kern, op de ongelukkige Kristof Mascherano na. Breughel Vista, 4de in 1ste afdeling, had ook niets aan het toeval overgelaten. Het was naar Camp Nou afgezakt met z’n volledige typeploeg, inclusief de vooraf als dodelijk aangekondigde Friday. Die werd echter door het secure en superieure centrale verdedigingsduo Robby Puyol en Peter Piqué vakkundig uit de match gehouden, zo vakkundig dat het leek alsof hij op een eiland ronddoolde, zeventig minuten vergeefs zoekend naar z’n vriend Robinson.

Vanaf minuut één was duidelijk wie de wet zou dicteren. Volba. Onder impuls van Kevin Xavi en Anthony Iniesta werd de bal met snelle balcirculaties ongrijpbaar gemaakt voor de eersteklassers. Er hoefde dan ook niet lang gewacht op de openingstreffer. Iniesta stuurde met een strakke dieptepas Christophe Pedro, gisteren onvermoeibaar op z’n rechterflank, weg. Een vlijmscherpe voorzet in de voeten van de vrijstaande Oscar Messi. Iedereen weet al lang hoe laat het dan is. Kalmpjes deponeerde Oscar de bal naast de doelman tegen de netten.1-0.

Aanval na aanval rolde daarna in de richting van het Breughel Vistadoel. Vooral Dennis Villa was een gesel voor de BV-verdedigers. Hij joeg succesvol achter iedere bal, maakte de ene mooie actie na de andere en strooide de perfecte passes in het rond. Niet voor niets werd hij na de match samen met godenkind Oscar Messi uitgeroepen tot man van de match. Een prima BV-doelman kon voorlopig de score echter nog beperkt houden. Z’n overbuur, Sven Valdes, beleefde daarentegen een rustige eerste helft, op twee interventies met de vuisten op een hoge voorzet en het secuur afweren van een afstandschot na.

Net voor rust werd Oscar Messi diep gestuurd. Hij dweilde de achterlijn af, dribbelde daarbij eerst een verdediger, daarna ook de BV-goalie om de bal tenslotte rustig in het lege doel te leggen. 2-0 en klus eigenlijk al geklaard.

De tweede helft compleet hetzelfde spelbeeld. Volba deed met Breughel Vista wat het wou. Het was gewoon wachten op de 3-0. Die kwam volledig verdiend op naam van Dennis Villa. Hij kreeg de bal aangespeeld op zo’n twintig meter van het doel, kapte zich vrij en schoot vervolgens de bal hard en loepzuiver over de grond in de verste hoek. In plaats van een applausvervanging kreeg hij een positiewissel waardoor ook Vincent Kirkic mee kon genieten van de triomftocht.

Goals vier en vijf kwamen opnieuw op naam van de Messi-as. Eerst trapte hij als reactie op een aanslag op hem een vrijschop vanop 25 meter staalhard en op halve hoogte voorbij de muur millimeterjuist naast de goede kant van de paal in doel. Als slotakkoord ging hij nog eens diep en schoot de bal alsof het niks was via de verste staak binnen.

Slechts één keer kon BV daar iets tegenover stellen dat met wat goede wil een doelkans kan genoemd worden. Het geplaatste schot werd door Sven Valdes oordeelkundig uit doel geranseld, waarmee hij nog maar eens onderstreepte dat er dit seizoen slechts één kandidaat is voor de gouden handschoen.

7, 8 of 9-0 had ook gekund, zei één van de neutrale toeschouwers achteraf. En hij had nog gelijk ook. De immer altruïstische Oscar Messi had nog enkele keren een ploegmaat afgezonderd voor doel, maar zowel Vincent Kirkic als Christophe Pedro konden de extra kersen niet op de taart plaatsen.

Volgens de aanwezige verbondsvertegenwoordigers heeft dit Volba op basis van wat het gisteren liet zien, zijn plaats in de topzes van de hoogste afdeling. Wat een verschil met vorige week, toen het in de eerste helft zich zelfs tweede afdeling nog onwaardig toonde. Iedereen, zowel starters als invallers, speelde gisteren een vlekkeloze partij. Er werd duidelijk aan klantenbinding gedaan voor de topper van 23 maart. De kans is groot dat de penningmeester al vooraf het bordje “uitverkocht” zal mogen uithangen. En dat is iets waar ze enkele kilometer verder op het Kiel voorlopig alleen maar van kunnen dromen. Als Van Oppen op zoek is naar een heuse kwaliteitsinjectie, ik ben bereid om te praten. Een fusie is ook bespreekbaar, maar dan worden zijn jongens wel het B-elftal, laat daar geen twijfel over bestaan.

Scoreverloop:
1-0 Oscar Messi – 2-0 Oscar Messi – RUST – 3-0 Dennis Villa – 4-0 Oscar Messi – 5-0 Oscar Messi

De opstelling:
Sven Valdes – Jochen Alves (60’ Mick ), Robby Puyol, Peter Piqué, Laurent Adriano (52’ Vincent Krkic) – Christophe Pedro, Anthony Iniesta, Kevin Xavi, Dirk Busquets (36’ Yannick Afellay) – Dennis Villa, Oscar Messi
Niet gebezigde wisselspeler: Tom Pinto

Start a Conversation