Een te zwaar en onrechtvaardig verdict‏

Match

Volba Daltons

1 - 2

1. Match Day

21/09/2013, 15:00

Kielpark

Was het de presentatie van de nieuwe tenues? Was het de aansluitende barbecue? Was het het mooie herfstweer? Waarschijnlijk een combinatie van deze drie elementen zorgde ervoor dat er veel volk was voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, zowel op als naast het veld. Van de spelersgroep ontbraken alleen Wim Janssens en Tom Weber. Ondanks de blessures van Sven Wtterwulghe en Jonas Wood, positieve selectieproblemen dus. Zoveel beschikbaren dat de eeuwige beloften David De Groodt en Frank Hancké zelfs geen plaatsje kregen op de bank. Ze werden daarom prompt tot ploegafgevaardigde en coach gebombardeerd.

Daltons is een ploeg die vele jaren meedraaide in 1ste, maar op het einde van vorig seizoen de degradatie niet kon ontlopen. De verwachting was dan ook dat het een moeilijke eerste wedstrijd zou worden en dat is juist gebleken. Voetballend waren we zeker de evenknie, zelfs iets beter, maar Daltons was geregeld steviger in de duels, potiger. Al bij al bleef het voldoende fair en moest door de uitstekend leidende scheidsrechter slechts één gele kaart worden getrokken voor een tegenpruttelende Dalton.

Op het kwartier klom Volba op voorsprong na een magistrale buffelstoot van Dennis Dictus in de rechterbovenhoek. Zelfs voor Courtois had die bal ongrijpbaar geweest. Het spel ging op en neer en gelegenheidsdoelman Christian Moré (quizvraag: hoeveel goede gelegenheidsdoelmannen kan Volba feitelijk inzetten?) had een schitterende save in huis om een gevaarlijk schot uit de linkerbenedenhoek te ranselen. De beste kansen bleven echter voor Volba, maar scoren lukte niet. Zo werd o.a. een knap schot van Jelle Bryssinck door de doelman even knap nog net naast de paal geduwd.

Met de rust werd Mick Verlinden op eigen verzoek vervangen door Cédric Vanmassenhove. Omdat hij al na vijf speelminuten een verrekking opliep, werd hij al direct terug vervangen door de onverwacht aangemelde maar daarom niet minder welkome Jochen De Vry. De Daltons kwamen in de tweede helft dreigender opzetten, maar de Volba-verdedigers en middenvelders leken alles goed onder controle te houden. Een kwartiertje voor tijd werd Jiri Gyselinck in de spits ingebracht voor de door het harde loopwerk wat uitgespeelde Marc De Hennin. Ongeveer gelijktijdig begon het verhaal van de anticlimax met twee van de uitblinkers, Christian Moré en Robby Dumon, in een spijtige hoofdrol. Christian eigenlijk gewoon als slachtoffer.

Een aanval van de Daltons langs rechts stootte door tot op de doellijn. De lage voorzet werd door Robby, op de huid gezeten door een Dalton, naast de kansloze Christian over de eigen doellijn gewerkt. De bal laten gaan had echter ook geen optie geweest. Ongeveer zeven minuten voor tijd voltrok zich dan het definitieve vonnis. Een schot van net buiten de backlijn week af op de voet van Robby, waardoor de bal compleet van richting veranderde en Christian plots volledig op het verkeerde been stond. Salim Tufaïl kwam de moegestreden Dennis Dictus nog vervangen, maar ondanks een slotoffensief kon het onrecht niet meer worden rechtgetrokken.

Beginnen met een nederlaag is nooit leuk, maar we onthouden toch vooral het positieve. De kans is groot dat Volba met Daltons onmiddellijk een van de zwaarste (misschien de zwaarste) tegenstrever uit de reeks heeft getroffen en dan minstens gelijke tred houden, houdt de belofte in dat Volba ook dit jaar weer meer dan zijn rol zal kunnen spelen in 2de A. Volgende week moeten we op het slechte veld van Rochus Deurne en tegen een niet altijd even aangename tegenstrever, El Condor, dan maar gaan voor de eerste drie punten van het seizoen.

 

De opstelling voor de openingswedstrijd:

Christian Moré – Mick Verlinden (36’ Cédric Van Massenhove, 41’ Jochen De Vry), Robin De Ridder, Robby Dumon, Dirk Van der Velden – Kristof Chiodi, Anthony Van Dyck, Jelle Bryssinck, Kevin Lagast, Dennis Dictus (63’ Salim Tufaïl) – Marc De Hennin (55’ Jiri Gyselinck).

Start a Conversation