Het Delarbre-effect

Match

Volba De Brug

2 - 1

5. Match Day

15/10/2011, 15:00

Kielpark

Report

Na de 4 op 12 (en de schamele 1 op 6 thuis) wordt het tijd om opnieuw aan te knopen met de overwinning. Maar opnieuw moet er geschoven worden. Geen Robby, geen Kristof, geen Kevin. Tot grote verrassing meldt Oscar zich echter beschikbaar. En dat is goed nieuws. Niet alleen is hij telkens goed voor minstens één doelpunt, hij doet ook het zelfvertrouwen bij de rest van de ploeg groeien. Tegen een sterk voetballend Volba had De Brug vandaag dan ook geen kans. Een ruimere zege had zeker mogelijk geweest.

Het begint nochtans slecht. De wedstrijd is amper vijf minuten bezig als De Brug een vrijschop krijgt. Op een schijnbaar compleet ongevaarlijke plaats, zo’n 35 meter van het Volba-doel. De vrijschopnemer van dienst trapt de bal gewoon recht vooruit. In de backlijn staat een kluwen van spelers te wachten. Sven concentreert zich daar vooral op. Zonder dat een andere speler de bal beroert, verdwijnt hij net naast de rechterdoelpaal in de goal. Een dom doelpunt en Volba al vroeg op achtervolgen aangewezen.

Een accident de parcours, meer niet, want Volba is in alle compartimenten de betere ploeg. Tom speelt een foutloze partij als laatste man (en mag zich voor mij gerust man van de match noemen) en op het middenveld lijkt het ook voor het eerst allemaal te kloppen. Vooral Jiri speelt een berenpartij en bewijst met z’n alomtegenwoordigheid dat hij een meerwaarde is voor Volba jaargang 2011-2012. En als je dan vooraan ook nog eens een Oscar hebt staan, dan mag het dit keer niet misgaan.

Vijf minuten voor de rust. Oscar wordt in de diepte aangespeeld. Met een kapbeweging rond de laatste man en dan van net buiten de backlijn hard en beheerst naast een kansloos grabbelende doelman. Het lijkt zo eenvoudig, maar heeft zo’n hoge moeilijkheidsgraad. Klasse dus. 1-1.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Alleen ontbreekt het doelpunt van de overwinning. Oscar blijft De Brug-verdediging wel geselen en creëert zichzelf wel enkele kansen, maar onzuiverheid en een goede doelman houden hem van z’n tweede goal. Tot enkele minuten voor het einde.

Jiri onderbreekt op de linkerkant nog maar eens een actie van De Brug, dribbelt zich voorbij twee man en verstuurt een magistrale dieptepas naar Oscar. Die neemt de bal perfect aan en stuurt de bal voorbij de uitlopende doelman in de linkerbovenhoek. 2-1.

Een overwinning met een hoge spektakelwaarde, waar niks op af te dingen valt. Het Delarbre-effect heeft daarbij zeker gespeeld. Een smetje op het geheel: Jiri loopt tegen z’n derde geel aan en moet volgende week de wedstrijd tegen hekkensluiter Dansing Chocola missen en dat is toch wel een kleine aderlating.

Het scoreverloop
0-1 – 1-1 Oscar Delarbre – RUST – 2-1 Oscar Delarbre

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Jochen De Vry, Wim Janssens, Tom Weber, Laurent Keersmaekers – Dennis Dictus, Jiri Gyselinck, Anthony Van Dyck, Yannick Willemen (58’ Dany Huybrighs) – Roeland De Coninck (36’ Vincent Keersmaekers), Oscar Delarbre
Niet gebezigde wisselspelers: David De Groodt, Frank Hancké

Start a Conversation