Volba-DeeBee Utd 4-0: onverzettelijk en efficiënt

De score zou kunnen doen vermoeden dat het bekertreffen op 8 januari tegen DeeBee, eveneens een tweedeklasser, maar uit de C-reeks, een walkover is geworden. Dat zou de tegenstrever te veel onrecht aandoen. DeeBee is immers een stevige, verzorgd voetballende ploeg. Dit betekent natuurlijk dat Volba een heel knappe partij moet hebben gespeeld. En dat is correct. Wat daarbij vooral opviel, is dat deze groep zich steeds minder door viriel spel laat intimideren. Het zijn integendeel de Volba’ers die zich tegenwoordig in de duels het onverzettelijkst tonen. En als er dan ook nog eens aan bijna 100% wordt afgewerkt, is zo’n afgetekende zege al bij al toch logisch te noemen.

Het eerste kwartier verliep licht in het voordeel van DeeBee, evenwel zonder enige dreiging voor een nog maar eens heel attente en secure Sven. Even voor de twintigste minuut werd Kristof op rechts vrijgespeeld. Een loepzuivere voorzet over de hoofden van de DeeBee-verdedigers viel voor de voet van een vandaag zeer sterke Dennis, die de bal in de vlucht onhoudbaar voorbij de keeper knalde. Het eerste van vier knappe doelpunten.

Zeven minuten voor de rust kreeg Kevin (voor mij in deze match de primus inter pares) de bal op de rand van de backlijn, centraal voor doel. Zijn subtiele lobbal verdween over de verdedigers achter de vergeefs grabbelende doelman. 2-0 en de match in feite gespeeld.

Tijd om aan te tonen dat deze groep ook sterk is in de breedte. De nochtans goed spelende Jochen en Tom werd rust gegund zonder dat dit enige negatieve invloed had op de spelkwaliteit. Vooraf was overigens afgesproken dat na een kwartiertje in de tweede helft de twee resterende bankzitters eveneens zouden worden ingebracht.

Voor de jarige Vincent was dit voldoende motivatie om zijn doelpuntentotaal nog wat op te krikken. In de 50ste minuut kapte hij zich op links knap voorbij z’n tegenstander en schoot hij met z’n “slechte” voet hard en zuiver in de verste benedenhoek. Nog voor er opnieuw werd afgetrapt, stond hij vervolgens z’n plaats af aan Dany. Een applausvervanging heet zoiets.

Tien minuten voor tijd zorgde debutant Wim voor de kers op de taart. Weggestuurd op rechts, liet hij de laatste verdediger van DeeBee ter plaatse. De bezoekende goalie probeerde het harde schot nog af te weren, maar kon het in feite alleen verder in doel verlengen.

Voor het vierde jaar op rij stoot Volba door tot de 1/8ste finales. Voor het vierde jaar op rij treffen we daarin een eersteklasser. De vorige drie keer betekende dat het einde van het bekeravontuur. Misschien kan dit Volba deze slechte gewoonte doorbreken tegen Breughel Vista, dat met 5-1 wel overtuigend de maat nam van Rio, een andere eersteklasser. Wanneer deze confrontatie zal plaatsvinden, hangt af van de grillen van de weergoden in de komende weken. Waarschijnlijk wordt het de laatste zaterdag van de krokusvakantie, maar na het reguliere seizoen behoort zeker ook tot de mogelijkheden.

Scoreverloop:
1-0 Dennis Dictus – 2-0 Kevin Lagast – RUST – 3-0 Vincent Keersmaekers – 4-0 Wim Janssens

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Jochen De Vry (36’ Wim Janssens), Robby Dumon, Tom Weber (36’ Peter Lenaerts), Laurent Keersmaekers – Kristof Chiodi, Anthony Van Dyck, Kevin Lagast, Yannick Willemen (48’ Dirk Van der Velden) – Dennis Dictus, Vincent Keersmaekers (51’ Dany Huybrighs)

Start a Conversation