Volba-DeeTeeB 0-2: een verdiende winnaar

De titelstrijd in 2A werd op woensdag 23 maart waarschijnlijk in een definitieve plooi gelegd. Volba begon aan de wedstrijd met 1 punt achterstand, maar had het thuisvoordeel. Bovendien kon – op de geblesseerde Kristof en de geelgeschorste Tom na – gerekend worden op de volledige kern, Oscar Delarbre inbegrepen. Ondanks 3 opeenvolgende gelijke spelen was een zeker optimisme dus best gerechtvaardigd. Het heeft echter niet mogen zijn. Na een stevig duel kon DeeTeeB de kloof vergroten tot 4 punten. Nog moeilijk in te halen met nog slechts 3 wedstrijden te gaan. Al weet je natuurlijk nooit.

De titelkoorts is ongetwijfeld het grootst bij DeeTee. Al enkele weken stuurt de verantwoordelijke onmiddellijk na het eindsignaal een sms om naar ons resultaat te informeren. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de hele DeeTee-delegatie al een uur voor de aftrap arriveerde. Duidelijk gretig, maar even duidelijk bloednerveus. Onze demonstratie in de beker tegen Breughel Vista en dan vooral de prestatie van het spitsenduo Oscar-Dennis had grote indruk gemaakt op de scouts van de bezoekers.

De eerste helft verliep gelijkopgaand, met misschien de betere kansjes voor Volba. Onze middenvelders hadden het van in het begin echter moeilijk om in hun gebruikelijke spel te komen, gehinderd als ze werden door de fysiek sterke en virielere DeeTee-spelers. Oscar en Dennis stonden dan ook vaak te veel alleen op een eiland, dit tot hun beider grote frustratie.

En toch had de wedstrijd anders kunnen verlopen. In de 28ste minuut eindelijk een volwaardige Volba-aanval. Oscar werd de diepte ingestuurd en dan haal je hem niet meer in. Gewoonlijk kiest Oscar dan voor de eenvoudigste oplossing. De bal naast de doelman in doel schuiven. Was daar dit keer geen ruimte voor of wou hij het gewoon te mooi doen? In elk geval koos hij er voor om de keeper te omspelen. Die had echter voldoende oog voor de bal en haalde hem zonder overtreding uit de voeten. Grote klasse. Weg kans.

In de tweede 35 minuten hetzelfde spelbeeld, met nu DeeTee echter het meest aan de bal en meer en meer op onze helft spelend. Anthony, onze spelmaker, werd heel kort gedekt en kreeg geen voet meer aan de grond. Geen enkele actie lukte en geregeld moest hij kiezen voor de oplossing achteruit. In de 45ste minuut bracht DeeTee twee verse krachten in. Volba antwoordde door een erg bleke Yannick te vervangen door Laurent. Het werd van langsom duidelijker dat wie scoorde ook de veldslag zou winnen. Op basis van het spelbeeld was na de rust de kans het grootst dat dit DeeTee zou zijn, maar met Oscar en Dennis vooraan kan je altijd hopen op de counter.

Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Een DT’er kreeg de bal op rechts schuin voor doel. In buitenspel volgens de onzen. De grensrechter – die nochtans na de match zelf toegaf dat hij dacht dat het offside was – vlagde evenwel niet. Een perfecte harde trap die buiten bereik van Sven op de binnenkant van de paal strandde. Op zo’n moment denk ik dan altijd in een fractie van een seconde dat er toch goden bestaan en dat ze bovendien onze kant kiezen. Logisch ook, zo’n sympathieke ploeg vind je immers nergens. Een seconde later was die gedachte jammer genoeg al verdreven. De bal kaatste in de voeten van een aanstormende DT’er die vanop een meter de bal keihard tegen de netten knalde. 0-1.

Het signaal voor DeeTee om wat terug te plooien. Volba was echter vandaag onmachtig om de bakens te verzetten. Verder dan een verre vrije trap van Oscar zo’n twee meter naast kwam het niet. Op een tegenaanval twee minuten voor tijd dwong DeeTee nog een hoekschop af. De bal viel in het pak en werd door een DeeTee-speler van dichtbij en in twee keer in doel gewerkt. 0-2. Dit was enkel een doelpunt voor de statistieken. Van zodra het 0-1 werd, was immers duidelijk dat de match gespeeld was.

We hebben zeker al betere wedstrijden gespeeld, maar is het ook geen voetbalwijsheid dat je slechts zo sterk bent als de tegenstrever toelaat. Het zou dan ook onrecht aandoen aan DeeTee door te zeggen dat ze hebben kunnen profiteren van een mindere dag van Volba. DeeTee was gewoon vandaag de beste en mocht dan ook verdiend gaan vieren in de kantine.

Scoreverloop:
RUST – 0-1 – 0-2

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Jochen De Vry, Robby Dumon, Peter Lenaerts, Dirk Van der Velden – Christophe Geeraerts, Anthony Van Dyck, Kevin Lagast, Yannick Willemen (47’ Laurent Keersmaekers) – Dennis Dictus (69’ Vincent Keersmaekers), Oscar Delarbre
Niet gebezigde wisselspelers: Frank Hancké, Mick Verlinden


Start a Conversation