Volba dient TW United eerste thuisnederlaag van het seizoen toe

Match

T.W. United Volba

1 - 3

8. Match Day

10/11/2012, 15:00

Groenenhoek

Report

Voor de match had ondergetekende te kampen met wat selectieproblemen: Jiri, Marc & Christian waren niet fit, Laurent was niet beschikbaar en Dennis moest werken. Selectie van 12 man voor de altijd moeilijke verplaatsing naar TW United. Het was dan ook een opluchting wanneer vrijdagavond het bericht binnenkwam dat verloren zoon Oscar Delarbre zich beschikbaar had gemeld en dat zullen ze geweten hebben in De Groenenhoek.

Volba begon met Mick en Wim op de backs, Robby & Robin centraal vanachter. Chiodi & Jonas op de flanken, het centrale hart werd gevormd door Anthony & Kevin. Vooraan Oscar & Jochen. Dirk, Salim & Christian startten op de bank. Volba begon heel snedig aan de wedstrijd, met hoge druk en goed combinatievoetbal. We kregen enkele kleine kansen maar waren niet in staat om meteen het verschil te maken. Sven moest zich in de eerste 20 minuten één keer helemaal strekken om een bal uit de linkerbenedenhoek te redden. Na ongeveer een kwartier spelen wordt Kristof door Oscar alleen voor doel gezet, hij werkt beheerst af in het hoekje en we staan verdiend 0-1 voor. Nog geen 3 minuten later een knappe aanval tussen Oscar – Anthony & Chiodi. Kristof schiet op de keeper en de losse bal wordt vakkundig door Oscar in de linkerbenedenhoek geschoven: 0-2, een verdiende voorsprong.

Net na de 0-2 krijgt Jochen nog een dijk van een kans op een presenteerblaadje door Oscar. Hij besluit echter (zoals hij zelf aangaf na de match) ‘keihard, rechtdoor en met de ogen toe’ recht op de keeper. Na deze kans krijgt TW het betere van het spel en zakt Volba wat weg. De verdediging komt onder druk te staan met enkele uitbraken van TW United, maar we houden alles goed dicht, met wederom Robin, Mick & Wim die zeer secuur verdedigen. Net voor de rust krijgt TW een vrije trap net buiten de zestien. Sven verwacht de trap van de linksvoetige speler, maar wordt verrast door een hard schot rechtdoor dat hij niet volledig zag aankomen. 1-2 net voor de rust.

Tijdens de rust worden Jonas & Mick vervangen door Salim & Dirk. De boodschap was om zo snel mogelijk de 1-3 te maken om de match te bevriezen. We krijgen hiervoor een handvol kansen, maar in de afwerking ontbreekt een tikkeltje geluk en beheersing. Oscar krijgt net na het begin van de 2e helft de eerste goede kans na een voorzet van Chiodi. Hij neemt deze  voorzet in één tijd met links, de keeper kan nog net redden. TW United antwoordt met een goed uitgespeelde actie in de centrale as, maar Robby is nog op tijd teruggekeerd om de bal te ontzetten. De volgende kansen zijn voor Chiodi die (door de overvloed aan ruimte?) éénmaal voorlangs schiet en bij een andere gelegenheid alleen voor doel komt. De keeper blijft echter op zijn lijn staan en Kristof speelt de bal iets te ver van de voet, kans weg.

Er is een oud gezegde in het voetbal dat stelt dat als de ene ploeg zijn kansen niet afmaakt, het dreigt het deksel op de neus te krijgen. Oscar had dit perfect begrepen en vond het nu wel welletjes geweest. We krijgen een vrije trap links voor doel nadat Anthony weeral foutief afgestopt werd. Een perfecte bal voor een rechtsvoetige en Kristof zet zich achter de bal. Oscar is ook in de buurt en schildert de bal hard en droog in de linkerwinkelhaak ver buiten bereik van de keeper. Een wereldgoal. Na de match geeft Oscar nog volgende tip mee: een paar keer op oefenen tijdens de training met een muurtje en dan zijn zulke ballen een piece of cake. 1-3.

We krijgen nog enorm veel kansen om de voorsprong uit te breiden, maar de bal wil er niet meer in. In de 2e helft is TW United nooit echt meer gevaarlijk en ze slagen er niet echt in om de verdediging van Volba onder druk te zetten. Salim & Dirk leveren goed werk op de linkerflank en Wim laat zich opmerken door zijn tomeloze loopvermogen op de rechterflank, de Dani Alves van Volba laat ons zeggen.

Christian kwam 10 minuten voor tijd nog invallen voor Kristof, vooral om te kijken of een lichte inspanning te verteren zou zijn. Hopelijk is hij volgende week volledig hersteld! Ook Marc was aanwezig en hoopt volgende week toch 20 minuten te volmaken 😉

1 keer moet Sven nog uitkomen op een doorbraak van een TW United, hij stopt de bal goed af maar het gevaar is nog niet geweken. Robby is echter gevolgd en kan de bal voor de lijn wegtackelen uit de voeten van de spits. Meteen ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd en we kunnen terugkijken op een verdiende overwinning.

Volba blijft zodoende aan de leiding, met De Brug op één punt afstand. De Goudbloem & Umicore laten allebei verrassend punten liggen.

Start a Conversation