Eigen schuld, dikke bult

Match

Volba El Condor

1 - 3

2. Match Day

24/09/2011, 15:00

Kielpark

Report

El Condor zou 48 aangesloten spelers hebben. Je weet dus nooit welk El Condor je zal treffen. De coach van El Condor weet het tot net voor de match gewoonlijk zelf niet. Volba had de pech dat El Condor net vandaag kon rekenen op z’n beste spelers. Al moet gezegd dat Volba de nederlaag ook aan zichzelf te danken heeft. Als er niet zo kwistig was omgesprongen met de kansen, had de match met de rust al lang gespeeld moeten zijn.

El Condor begon met Reyna in het doel, niet de keeper van Liverpool, wel de vroegere spelmaker van Berchem Sport. Een veldspeler dus. In een goede eerste helft had Volba dan ook ettelijke kansen om een geruststellende voorsprong uit te bouwen. 3-0 bij de rust had niet eens overdreven geweest. Het was vooral manusje-van-alles Tom, die slecht geïnspireerd bleek bij de afwerking en – zoals dat bij vele spitsen in zo’n situatie gebeurt – dan ook nog eens een beetje egoïstisch eigen succes bleef najagen en de bal “vergat” af te spelen aan beter gepositioneerde medespelers. Toch was het diezelfde Tom die tekende voor de 1-0. Een actie op links bracht hem schuin voor doel. Met grote zelfbeheersing legde hij de bal voorbij Reyna in het verste zijnet langs de goede kant van de paal.

Reyna herschikte met de rust z’n ploeg en stelde zichzelf op als laatste man. Een goede ingreep van een man met massa’s voetbalervaring. Volba bleef wel het meeste balbezit houden, maar geraakte niet een keer meer in de buurt van de El Condordoelman. Tezelfdertijd speculeerden de Zuid-Amerikanen op de tegenaanval. De razendsnelle en balvaardige spits deed Wim en Robby sterretjes zien. Met twee tegenaanvallen boog El Condor de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Vooral bij het tweede doelpunt ging onze verdediging niet helemaal vrijuit. Krampachtig probeerde Volba de bakens toch nog te verzetten. Vergeefs. Dat El Condor op hoekschop en na opnieuw niet zo goed verdedigen in de laatste minuut nog kon aandikken tot 1-3 is eigenlijk alleen maar voor de statistieken.

We hadden ons de inhuldiging van het vernieuwde Kielpark enigszins anders voorgesteld. Eindelijk, na zoveel jaren, ligt er een degelijke grasmat, wat in het voordeel moet zijn van onze technische spelers. Jammer genoeg had El Condor er vandaag ook heel wat van die soort lopen. Sneu was het zeker voor Peter en Christophe, die zo lief waren ons te depanneren om de overlast aan gekwetsten en afwezigen op te vangen. Aan hen heeft het echter zeker niet gelegen. Integendeel. Als ze morgen beslissen om terug elke week beschikbaar te zijn, nemen we ze onmiddellijk met alle plezier terug op in de groep.

Het scoreverloop
1-0 Tom Weber – RUST – 1-1 – 1-2 – 1-3

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Mick Verlinden (36’ Peter Lenaerts), Wim Janssens, Robby Dumon, Dirk Van der Velden – Jochen De Vry, Christophe Geeraerts, Anthony Van Dyck, Yannick Willemen – Tom Weber, Roeland De Coninck
Niet gebezigde wisselspelers: Frank Hancké, Dany Huybrighs, Vincent Keersmaekers

Start a Conversation