Volba-El Condor 2-1: een hard bevochten zege

De wedstrijd gisteren was om twee redenen een beetje speciaal. Eerst en vooral was er natuurlijk het verlangen om de zware 4-0 nederlaag uit de heenronde te wreken. Ten tweede speelde op het terrein naast het onze leider DeeTee tegen De Brug. Een nederlaag van de leider en een overwinning tegen El Condor betekende gewoon dat Volba naar een gedeelde koppositie klom. Om u niet langer in spanning te laten: beide wensen zijn uitgekomen en Volba staat dus mee aan de leiding in 2A.

Eenvoudig was het allerminst. El Condor koppelt Zuid-Amerikaanse techniek aan heel viriel spel, meestal op, maar soms ook over het randje. In feite de sterkste ploeg die we dit seizoen al ontmoet hebben. Dat ze toch in de tweede helft van de rangschikking staat, kan alleen als verklaring hebben dat ze meer niet dan wel op hun basisspelers kunnen rekenen. Gelukkig kon Volba beroep doen op al zijn sterkhouders, inclusief Oscar Delarbre. Al moet gezegd dat niet elke sterkhouder de ribbetjes van de leuke avond voordien al even goed verteerd had.

De match kende voor Volba een droomstart. Er was amper vier minuten gespeeld als na een mooie aanval over verschillende stations Oscar met een prachtige assist Christophe (voor de gelegenheid op links) aanspeelde ter hoogte van het penaltypunt. Met een geplaatste bal in de verste hoek liet hij de El Condordoelman compleet kansloos. 1-0.

In plaats van een tik voor El Condor, bleek het een stimulans te zijn. Gelukkig stond Sven nog maar eens beresterk te keepen. Zo weerde hij uitkomend een trap van dichtbij, dook hij met een snoekduik een hard grondscherend schot uit de verste hoek en kon hij met een ultieme strekoefening een vervaarlijke lobbal over de lat tillen. Toen de scheidsrechter echter besliste om El Condor een beetje te helpen door in één en dezelfde fase twee keer een flagrante buitenspelpositie niet te fluiten, moest zelfs Sven zich gewonnen geven. 1-1. Onterecht omwille van het buitenspel, maar wel terecht op basis van het spelverloop. Jammer want net voordien was op het veld ernaast De Brug op voorsprong geklommen en was Volba virtueel medeleider geworden.

In de 25ste minuut kreeg Volba een vrije trap op links, enkele meter voor het strafschopgebied. Oscar schilderde een magistrale bal voorbij de bezoekende goalie. Spijtig voor hem en voor de hele ploeg spatte hij uiteen tegen de onderkant van de deklat en sprong zo opnieuw het veld in. Even werd de herinnering aan de thuismatch tegen AC De Heide, waarin het kader Volba drie keer van een goal had gehouden, heel levendig.

Het was dit keer slechts uitstel. Drie minuten later trapte Anthony een hoekschop voor doel. Kevin sprong hoger dan iedereen en kopte de bal richting winkelhaak. De verdediger op de lijn kon niet veel meer dan de bal met het hoofd afweren tot in de voeten van Christophe. Tussen een bos van spelers vond hij vanaf de rand van de kleine backlijn het juiste gaatje. 2-1.

De ruststand was een beetje gevleid, want vooral op het middenveld haalde El Condor iets te vaak het laken naar zich toe. Gelukkig beschikt Volba niet alleen over een sterke spelersgroep, maar ook over een tactisch sterk duo coaches. De tandem Mourinho-Guardiola besliste in de rust om van een 4-4-2 over te schakelen op een 4-5-1. Een gouden zet. Volba werd opnieuw baas op het middenveld, controleerde het spel en kon af en toe zelfs heel gevaarlijk dreigen. O.a. Oscar miste een reuzekans toen hij helemaal alleen voor de doelman verscheen, maar naast de verkeerde kant van de paal besloot. Sven kon zich de hele tweede helft beperken tot wat pluk- en opraapwerk, ook al omdat de verdediging onder aanvoering van de schier nooit te passeren Robby nog maar eens sterk stond te presteren.

De aandacht van de Volba-entourage ging tijdens de hele tweede helft trouwens bijna evenveel naar het spektakel op het veld ernaast. DeeTee was vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte geklommen. Vijf minuten voor tijd werd het echter 2-1 voor De Brug, kort daarna zelfs 3-1. Het gedroomde scenario van zaterdag 22 januari werd hiermee volledig waar. Zeker geen reden om volgende week de teugels te vieren. Integendeel. Tegen Amber D moet Volba opnieuw voluit aan de bak om de topper van de week nadien veilig te stellen. DeeTee gaat immers thuis tegen de allerlaatste, Vyca, geen misstap begaan. Het zou toch wel een kleine stunt zijn als Volba op 5 februari om 16u30 helemaal alleen aan de leiding zou staan in 2de A.

Scoreverloop:
1-0 Christophe Geeraerts – 1-1 – 2-1 Christophe Geeraerts – RUST

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Mick Verlinden (47’ Laurent Keersmaekers), Robby Dumon, Peter Lenaerts, Dirk Van der Velden – Kristof Chiodi (59’ Dany Huybrighs), Anthony Van Dyck, Kevin Lagast, Christophe Geeraerts – Oscar Delarbre, Tom Weber
Niet gebezigde wisselspelers: David De Groodt & Frank Hancké

Start a Conversation