Met dank aan de scheids

Match

Volba The Fanatics

2 - 2

3. Match Day

01/10/2011, 15:00

Kielpark

Report

Na de nederlaag tegen El Condor waren we onszelf en onze supporters een revanche verplicht. Fanatics is echter een ploeg die ons niet ligt. Vorig seizoen haalden we tegen hen slechts 1 op 6. Toen het een kwartier voor het einde 0-2 stond, tekende een nieuw debacle zich af. Door de inbreng van Kristof, de hulp van de scheidsrechter en een grote dosis wilskracht sleepte Volba toch nog een al bij al correct en verdiend gelijkspel uit de brand.

Opnieuw moest er flink gesleuteld worden aan het elftal. Vooraan moest good old Frank vanaf de aftrap mee de wei in. Hij zwoegde hard, net als spitsbroeder Roeland overigens, maar allebei stonden ze te veel op een eiland te voetballen en zaten ze bovendien goed in de greep van de solide Fanatics-verdediging. De eerste 50 minuten zijn er dan ook om snel te vergeten. Compleet terecht stond het op dat moment 0-2 voor Fanatics door een doelpunt voor en eentje na de rust.

Frank werd door een niet helemaal fitte Tom uit z’n lijden verlost in de 39ste minuut, maar bij één van de eerste baltoetsen was de match ook voor Tom gedaan. Il Capitano mocht na een maandenlange afwezigheid meteen zijn wederoptreden maken in de spits, een voor hem ongewone positie, waarin hij bij een vorig experiment overigens z’n zware blessure had opgelopen. Maar Kristof bracht met z’n vechtersmentaliteit onmiddellijk het vuur terug in de ploeg. De voordien zo stevige Fanatics-verdediging begon plots te wankelen.

Toch had Volba de hulp van de scheidsrechter nodig om terug in de match te komen. Een verre bal in de diepte werd door een Fanatics-verdediger beroerd met de hand. Ruim buiten het strafschopgebied. Tot grote ontzetting van de Fanatieken legde de scheidsrechter de bal op de stip. De penalty nemen is normaal de taak van Anthony. Hij vond de toegekende strafschop echter zo onrechtvaardig dat hij in gewetensnood weigerde zijn taak te vervullen. Bewonderenswaardig, en dat meen ik. Gelukkig voor Volba had Robby iets minder scrupules en nam hij het geschenk wel aan. Heel kalm schoof hij de bal naast de kansloze doelman tegen de netten. 1-2.

Volba werd nu baas en trok verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Kristof was er na een raid al dichtbij, maar besloot te zacht en binnen bereik van de goalie. Het was slechts uitstel. In een volgende actie ging Kristof weer recht op doel af. De keeper kon zijn schot nog afweren. De bal belandde echter in de voeten van de goed gevolgde Anthony, die dit keer minder gewetensbezwaren had. Zijn trap ging via de doelman de hoogte in om via een boog te sterven in de netten. 2-2.

Verder geraakte Volba niet en op basis van de hele match zou Fanatics de nederlaag ook niet verdiend hebben. Lichtpuntjes in een niet zo goede match: de wilskracht om vanuit een verloren positie terug te vechten (iets waar ook die andere ploeg van ’t Kiel stilaan z’n handelsmerk van maakt) en de opgemerkte rentrée van Kristof, die z’n enthousiasme en vechtlust kon overbrengen op z’n teamgenoten.

Het scoreverloop
0-1 – RUST – 0-2 – 1-2 Robby Dumon (p) – 2-2 Anthony Van Dyck

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Laurent Keersmaekers, Wim Janssens, Robby Dumon, Dirk Van der Velden – Jonas Wood, Jiri Gyselinck, Anthony Van Dyck, Yannick Willemen – Frank Hancké (39’ Tom Weber, 47’ Kristof Chiodi), Roeland De Coninck
Niet gebezigde wisselspeler: David De Groodt

Start a Conversation