Volba-Kloosterstraat 3-1: supersub klaart de klus

Het was traditie geworden dat Volba in de beker overwintert. Het zal dit seizoen niet anders zijn. Met 3-1 werd de maat genomen van Kloosterstraat A, 4de in 2de afdeling C. Toch was het niet zo gemakkelijk als de score laat vermoeden. Grotendeels door eigen schuld. Er werd immers gemorst met de kansen. Gelukkig was er nog Tom Weber.

Grote ploegen roteren veel. En vermits Volba een grote ploeg is… In vergelijking met de match tegen DeeTee B kwamen er liefst vijf andere spelers aan de start tegen Kloosterstraat. Onder hen ook Christophe Geeraerts, blij dat hij de bouwwerken eventjes kon ontvluchten. Jammer dat hij z’n wederoptreden niet kon bekronen met een doelpuntje. Hij heeft er nochtans de kansen voor gehad. Vooral toen hij in de eerste helft na een mooi uitgesponnen aanval alleen voor de doelman verscheen.

Volba deed de hele eerste helft en de eerste tien minuten van de tweede helft ongeveer wat het wilde. Toch hield het daar slechts één doelpuntje aan over. In minuut 26 kreeg Vincent Keersmaekers de bal toegespeeld net voor de grote backlijn, met de rug naar doel. Zich vrij draaien en in één beweging met een hard, grondscherend schot in de benedenhoek de doelman kansloos laten, het is een typische Vincent-actie, die we jammer genoeg dit seizoen nog veel te weinig gezien hebben.

Toen de motor een beetje begon te sputteren, werd Tom Weber ingebracht voor Dennis Dictus, die zelf heel hard gewogen had op de Kloosterstraat-verdediging en dus op een mooie prestatie mag terugkijken. Een Tom Weber die bijna onmiddellijk op zijn beurt dreigde vervangen te worden omdat hij nogal nonchalant op het veld leek rond te sloffen en al direct een dot van een kans gemist had. Gelukkig bleef die ingreep achterwege.

Kloosterstraat begon zowaar te geloven dat er meer in zat en een kwartier voor tijd werd het ook 1-1. De bal belandde over meerdere stations bij de Kloosterstraatspits. Die plaatste de bal met een mooie krul in de verste winkelhaak. Hiertegen had zelfs een opnieuw zeer sterk keepende Sven Wtterwulghe geen verhaal.

Die gelijkmaker haalde Tom onmiddellijk bij de les. Hij begon rond te zwerven op het veld en werd het nieuwe aanspeel- en vooral rustpunt voor de stilaan moegestreden middenvelders. In de 58ste minuut kreeg hij de bal op rechts, net in de grote backlijn. Twee verdedigers uitkappen, de doelman omspelen en de bal in het lege doel deponeren, het is een beetje Toms handelsmerk. Grote klasse.

Opnieuw trok Kloosterstraat op zoek naar de gelijkmaker. Vier minuten voor tijd was het bijna zo ver. Sven bewees zijn huidige waarde voor Volba door een keihard schot met een uiterste inspanning over doel te tillen. De daaropvolgende hoekschop werd door Sven autoritair uit de lucht geplukt. Hij wierp de bal naar Tom, die links in het midden van de eigen speelhelft stond te wachten. Tom trok zich op gang in echte Gareth Bale-stijl, liep er de hele rechterflank van Kloosterstraat gewoon af, drong door tot op de achterlijn en legde dan terug voor doel. Zowel Christophe, Yannick als Vincent stonden klaar om af te ronden. Uiteindelijk kreeg Vincent de eer om de bal in doel te duwen. 3-1. Boeken dicht, klus geklaard.

In de volgende ronde (waarschijnlijk op 8/1) neemt Volba het thuis op tegen DeeBee United, ook afkomstig uit 2C en broederlijk met Kloosterstraat op de vierde plaats in die reeks. Geen makkie, maar voor Volba toch wel een haalbare kaart. Zo ver mogelijk geraken in de beker, een doel voor Volba in 2010-2011.

Het scoreverloop:
Vincent Keersmaekers 1-0 – RUST – 1-1 – Tom Weber 2-1 – Vincent Keersmaekers 3-1

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Mick Verlinden, Robby Dumon, Peter Lenaerts, Laurent Keersmaekers – Yannick Willemen, Christophe Geeraerts, Anthony Van Dyck, Dirk Van der Velden – Dennis Dictus (50’ Tom Weber), Vincent Keersmaekers
Niet gebezigde wisselspelers: Jochen De Vry, Frank Hancké

Start a Conversation