Volba-Sava 4-0: rustig meesterschap

De wedstrijden tegen Sava hebben sinds vorig seizoen toch wel een beetje een speciaal karakter. Volba en Sava eindigden toen immers samen als kampioen in 3A. Beide clubs verteerden de promotie naar tweede echter enigszins anders: Volba staat helemaal bovenaan, Sava is derde laatste. Na gisteren weten we dat Sava nog altijd een aardig potje kan voetballen, maar dat het verschil zit in doelgerichtheid. Amper één keer was er een heet standje voor de goal van Sven, en dan nog als gevolg van een zeldzaam moment van collectief geklungel bij het uitverdedigen. Volba daarentegen trof – zonder echt te excelleren – vier keer raak. Achteraf noem je dat dan rustig meesterschap.

Coaches kunnen hard zijn. Vorige week was de Volba-coach nog euforisch over de prestatie tegen Ter Weyde. Deze week verwees hij liefst vier helden van die match naar de bank. Twee haalden zelfs de selectie niet. Van ondankbaarheid gesproken. Je kan het ook anders bekijken: wat een weelde als je ongestraft je team op zes plaatsen kan wijzigen.

Voor het eerst dit kalenderjaar moest nog eens gespeeld worden op het D-veld van het sportcomplex, het eigenlijke thuisterrein van Volba. Het duurde dan ook een tiental minuten voor alle Volbaspelers hun draai vonden op de ietwat hobbelige ondergrond. Wat betekent dat in de beginfase nogal wat onnauwkeurigheden in het spel slopen. Daarna werd het veldspel merkelijk beter, maar verder dan wat flauwe en niet goed gerichte afstandsschotjes kwam Volba niet.

Het verschil werd gemaakt tussen minuut 20 en minuut 30. Met als centrale figuur Oscar Delarbre. Eerst stuurde hij Christophe Geeraerts met een gemeten dieptepas richting doel. Christophe deponeerde het leer rustig voorbij de uitlopende doelman in de netten. Enkele minuten later kreeg Oscar de bal door slordig uitverdedigen van een Sava-speler op de middellijn in de voeten gespeeld. De Sava-verdedigers gewoon ter plekke laten en de bal netjes naast de keeper in doel schuiven, het is voor Oscar een koud kunstje. Weer vijf minuten later een lang uitgesponnen aanval over meerdere stations. Oscar volledig vrijgespeeld op de rand van de backlijn. Een loepzuivere bal op halve hoogte net naast de goede zijde van de paal, het lijkt voor hem allemaal zo gewoon, maar in werkelijkheid is het een knap staaltje van technische beheersing. De Volbasupporters (allemaal kenners natuurlijk) konden deze goal dan ook erg smaken.

Met een toch wel enigszins gevleide, maar heel comfortabele 3-0 was de match bij de rust natuurlijk gespeeld. Sava kon geen vuist maken, Volba wilde niet meer echt. Het was ook het moment om de bankzitters hun speelminuten te gunnen. En hoewel de ingekomen spelers elk afzonderlijk een goede invalbeurt maakten, stokte het combinatiespel een beetje, ook wel door de vele positiewissels die omwille van de vervangingen doorgevoerd werden. De tweede helft was dan ook veel minder het aanzien waard.

Eigenlijk was er nog slechts één hoogtepunt, zo’n tien minuten voor het einde. Oscar drong door tot aan de achterlijn. Voor doel stonden zowel Dany als Mick volledig vrij. Oscar koos eerst voor Dany, maar die kreeg de bal niet onder controle. De bal belandde opnieuw voor de voeten van Oscar. Die koos dit keer voor Mick aan de verste paal. Als een volleerde spits schoot hij met een schaar de bal keihard in doel. 4-0. De tweede invalbeurt van Mick vooraan, zijn tweede doelpunt. Heeft Volba een nieuwe supersub gevonden?

Eén minpuntje in deze uiterst sportieve wedstrijd: de onterechte gele kaarten voor Jochen en Robby. Eerst kreeg Jochen geel omdat hij compleet onvrijwillig tijdens het struikelen een Savaspeler aantikte. Daarna kreeg Robby geel omdat hij zogezegd handsspel beging terwijl hij beide armen volledig voor het lichaam had toen de bal tegen hem werd aangeschoten. Derde kaart van het seizoen voor Robby en volgende week dus één wedstrijd langs de kant. Vermits Dennis dan ook onbeschikbaar is, betekent dit een compleet ander centraal duo voor de verplaatsing naar the Fanatics.

Medeleider DeeTee leed puntenverlies op het veld van AC De Heide (3-3). Dit houdt in dat Volba alleen aan kop aan het laatste derde van de competitie mag beginnen. Het is nog iets te vroeg om luidop van een nieuwe promotie beginnen te dromen, maar af en toe wordt er toch al eens over gefluisterd. Maar wat er ook nog volgt, één ding is zeker: ons eerste seizoen in tweede kan nu al niet meer stuk.

Scoreverloop:
1-0 Christophe Geeraerts – 2-0 Oscar Delarbre – 3-0 Oscar Delarbre – RUST – 4-0 Mick Verlinden

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Jochen De Vry, Robby Dumon, Dennis Dictus, Dirk Van der Velden – Christophe Geeraerts, Anthony Van Dyck (45’ Laurent Keersmaekers), Kevin Lagast, Yannick Willemen (58’ Mick Verlinden) – Oscar Delarbre, Vincent Keersmaekers (50’ Dany Huybrighs)
Niet gebezigde wisselspeler: Frank Hancké

Start a Conversation