Volba-Ter Weyde 4-0: het magisch vierkant

Met eenrichtingsvoetbal van prima kwaliteit heeft Volba nu ook de maat genomen van Ter Weyde. Alle spelers verdienen lof voor hun prestatie, maar vooral het centrale duo achteraan (Robby en de voor de gekwetste Peter nog voor de rust ingevallen Tom) en het centrale duo op het middenveld (Anthony en Kevin) speelden de (bijna) perfecte partij. Een magisch vierkant waar momenteel geen enkele tegenstander blijkbaar een antwoord op kan verzinnen.

De wedstrijd was 70 minuten lang eenrichtingsverkeer. Op de hele match heeft Sven slechts één schot, die naam min of meer waardig, moeten verwerken. Toch stond het aan de rust slechts 1-0. De oorzaak? De heel slechte staat van het veld op één helft. Op sommige stroken stokte de bal in het slijk, op andere stroken schoot hij dan weer door. Het was dan ook bewonderenswaardig dat Volba er desondanks bijna steeds in slaagde om mooie combinaties op de mat te leggen.

Nadat Kristof kort tevoren na een rush op de bezoekende doelman was gestrand, slingerde Mick in minuut 26 de bal van op rechts voor doel. Zowel Vincent als Anthony stonden volkomen vrij voor doel. Het was king Anthony die al vallend de bal netjes voorbij de bezoekende goalie kopte. Zijn eerste van het seizoen.

De tweede helft kon worden aangevallen op het betere deel van het veld. Het regende dan ook kansen. Al na vier minuten was de score verdubbeld. Kevin pikte een bal van een Ter Weyde-verdediger mee en knalde de bal over de doelman keihard in het net. Vijf minuten later konden de boeken definitief dicht. Mick lanceerde Kristof met een strakke pas langs de lijn. Il Capitano liep iedereen eraf en besloot kalm naast de keeper in doel.

Het laatste doelpunt viel een kwartier voor tijd. Primus inter pares Anthony werd door een gisteren erg geïnspireerde Tom met een subtiele pas op rechts vrijgespeeld. Zijn strakke voorzet werd door de laatste man van Ter Weyde en Dennis samen in doel verlengd. Na overleg met de kenners langs de lijn werd de goal aan Dennis toegewezen. Even voordien had de doelman de 4-0 nog verijdeld door met een knappe save een lage plaatsbal van Yannick naast de paal weg te halen.

De forfaitscore bleef uit, o.a. door onsportief gedrag van een Ter Weyde-verdediger. Vijf minuten voor tijd zette Tom een rush in waarop hij alleen het patent heeft. Vanop de eigen helft dribbelde hij zich op een korte ruimte voorbij vier Ter Weydespelers. Toen hij ook de vijfde gepasseerd was en de weg naar doel volledig vrij lag, ging die aan Toms shirt hangen. Rood was hier de enige juiste sanctie geweest, maar de scheids hield het op geel. Meer dan waarschijnlijk uit medelijden met het gisteren toch wel een beetje belachelijk gemaakte Ter Weyde.

Door deze overtuigende zege en de nederlagen van zowel DeeTee2 als AC De Heide klimt Volba mee aan de leiding in 2A. Zelfs de grootste chauvinist zou dit voor aanvang van het seizoen niet durven voorspellen hebben. De onverdiende nederlaag thuis tegen AC De Heide en de enorme uitschuiver met een noodploeg op El Condor beginnen zowaar nog een beetje zuurder te smaken.

Volgende week trekken we naar medepromovendus Sava. Voor Sava, onderaan bengelend in het klassement, ongetwijfeld de match van het jaar. Het wordt daar zeker geen walk-over. Volba is gewaarschuwd.

Het scoreverloop:
Anthony Van Dyck 1-0 – RUST – Kevin Lagast 2-0 – Kristof Chiodi 3-0 – Dennis Dictus 4-0

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Mick Verlinden, Robby Dumon, Peter Lenaerts (23’ Tom Weber), Laurent Keersmaekers – Kristof Chiodi, Anthony Van Dyck, Kevin Lagast, Dirk Van der Velden (36’ Yannick Willemen – Dennis Dictus, Vincent Keersmaekers (51’ Dany Huybrighs)
Niet gebezigde wisselspeler: Jochen De Vry

Start a Conversation