Een match met 2 gezichten

Match

Vyca Volba

2 - 3

1. Match Day

17/09/2011, 13:00

Umicore

Report

Vorig jaar won Volba de openingsmatch van het seizoen met 1-7 op Vyca. Het begin van een schitterend seizoen. Dit jaar moest opnieuw begonnen worden op Vyca. Bij de rust stond het al 0-3. Sommige jongens droomden in de rust al luidop van een nog beter resultaat dan een jaar geleden. Misplaatste hoogmoed. 35 minuten later kon enkel een zucht van verlichting geslaakt worden voor een zege met het kleinst mogelijke verschil.

Beter kan een match moeilijk beginnen. Na amper twee minuten hoekschop. Een geharrewar voor het Vyca-doel. De bal belandt bij de mee opgerukte Robby Dumon. Z’n eerste poging wordt nog afgeweerd door de doelman, maar met zijn ondertussen legendarische doorzettingskracht werkt Robby de bal van heel dichtbij toch over de doellijn. 0-1.

Volba controleert het spel volledig. Schuchtere pogingen om een tegenaanval op te zetten, worden onder impuls van vooral Jiri Gyselinck vroeg in de kiem gesmoord. En geraakt Vyca toch eens wat verder, dan is er altijd nog het secure verdedigingswerk van het centrale duo Wim Janssens-Robby Dumon.

Na een twintigtal minuten vindt Anthony Van Dyck inspiratie voor een solo. Hij slingert zich schijnbaar moeiteloos voorbij enkele Vyca-verdedigers en schiet de bal vervolgens vanop links over de grond loepzuiver in de verste hoek. 0-2.

Vijf minuten voor de rust krijgt Robby Dumon de bal net over de middellijn aangespeeld. Hij zet zich in de centrale as van het veld door voorbij meerdere Vyca-verdedigers om alleen voor de doelman te verschijnen en z’n solo te bekronen door de bal rustig naast de doelman in doel te schuiven. 0-3.

Met zo’n ruststand lijkt een wedstrijd gespeeld. Niets is echter minder waar. Ligt het aan gemakzucht, aan het vervangen van stofzuiger Jiri op het middenveld of aan de herschikking van de pionnen door de Vyca-coach? Waarschijnlijk is het een combinatie van die factoren. In elk geval lijkt Volba in de tweede helft als los zand aan elkaar te hangen en wordt vooral het middenveld overspoeld. Roeland De Coninck staat in de spits op een eiland, zwoegt en beukt, maar kan ook niets klaarmaken.

Na vijf minuten in de tweede helft een eerste verwittiging. Een snoeiharde kopbal van de Vyca-spits spat via de handen van Sven Wtterwulghe uit elkaar op de dwarsligger. Het inspireert Volba niet.

Na een kwartier gebeurt het onvermijdelijke. Vyca timmert een knappe aanval in elkaar. Robby Dumon staat tegenover een overmacht, wordt simpel uitgespeeld. Sven Wtterwulghe heeft tegen de schuiver van de alleen voor hem opduikende spits geen enkel verhaal. 1-3.

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. De Volba’ers willen echter niet met ezels vergeleken worden. Enkele minuten later een identiek scenario met hetzelfde resultaat. 2-3.

De schrik zit er nu in. Om het middenveld terug te winnen, wordt Dennis Dictus teruggeroepen uit de aanval. Dit brengt terug wat meer power in die zone, maar Dennis Dictus wil zich ook verbaal meten met de scheidsrechter. Een gele kaart en drie vrije trappen op een gevaarlijke plaats zijn het gevolg.

Met veel pompen en verzuipen wordt uiteindelijk het verlossende einde gehaald. De eerste punten zijn binnen. De tweede helft vergeten we liefst zo snel mogelijk. Best volgende week al, als we tegen het technisch sterke en onberekenbare El Condor het vernieuwde Kielpark mogen inhuldigen.

Het scoreverloop
0-1 Robby Dumon – 0-2 Anthony Van Dyck – 0-3 Robby Dumon – RUST – 1-3 – 2-3

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Jochen De Vry, Wim Janssens, Robby Dumon, Laurent Keersmaekers – Kevin Lagast, Jiri Gyselinck (36’ Mick Verlinden), Anthony Van Dyck, Dirk Van der Velden – Frank Hancké (22’ Dennis Dictus), Roeland De Coninck
Niet gebezigde wisselspelers: David De Groodt, Tom Weber.

Start a Conversation