Bar du Port-Volba 0-9: een gemiste kans!

0-9 winnen en nog is de coach niet helemaal tevreden. En ergens heeft hij nog gelijk ook. Als je alleen al de missers voor open doel erbij zou tellen, had het minstens 0-15 moeten zijn. Een gemiste kans dus om een stevig record neer te zetten. Er is nog altijd de terugmatch om dit goed te maken. Als die er ooit komt.

36 spelerslicenties heeft Bar du Port en met veel moeite kregen ze vanmiddag tien spelers op het wedstrijdblad. Waar hebben we dit verhaal nog gehoord? Ik denk zo’n zes jaar geleden ergens in de buurt van het Kielpark. Bar du Port heeft echter geen magistraal tweede team om op terug te vallen. Het werd vanmiddag dan ook 70 minuten een spelletje van kat en muis. Al nam de kat het aanvankelijk iets te gemakkelijk op, telden we te veel slordige passes en werd gemorst met de kansen.

Het duurde een kwartier voor de openingstreffer viel. Een terugspeelbal naar de Bar du Portdoelman. Vincent bleef aandringen, kreeg de bal pardoes in de voeten gespeeld, week een beetje uit naar rechts en duwde de bal eenvoudig binnen. Doelpunten 2 en 3 waren inleggertjes na telkens een breed uitgesponnen combinatie met een assist van respectievelijk Anthony en Yannick. Een geplaatste bal van Yannick die via de onderkant van de lat terug in het veld sprong was het laatste wapenfeit van 35 minuten eenrichtingsvoetbal.

Ook de tweede helft begon Volba wat ongeïnteresseerd. Dat gaf Sven de kans om ook het wedstrijdverslag te halen. Met een ultieme beenveeg haalde hij een tegentreffer voor de doellijn weg. Het was het signaal om terug een versnelling hoger te schakelen. Doelpunten 4, 5 en 6 vielen na individuele acties in het strafschopgebied. 7, 8 en 9 waren opnieuw intikkertjes na voldragen combinaties. Vooral doelpunt 8, gescoord door Frank, werd door de talrijk meegereisde supporters (ik telde er toch vijf!) op gejuich onthaald.

Veel meer valt er over deze non-match eigenlijk niet te vertellen. Volgende week laatste wedstrijd van de heenronde: op verplaatsing thuis tegen FC De Brug. Doorgaan op ons elan, meer hoeft niet.

Scoreverloop:
0-1 Vincent Keersmaekers – 0-2 Dennis Dictus – 0-3 Vincent Keersmaekers – RUST – 0-4 Oscar Delarbre – 0-5 Anthony Van Dyck – 0-6 Dennis Dictus – 0-7 Vincent Keersmaekers – 0-8 Frank Hancké – 0-9 Dennis Dictus

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Laurent Keersmaekers, Robby Dumon, Peter Lenaerts, Dirk Van der Velden – Dennis Dictus, Anthony Van Dyck, Kevin Lagast, Yannick Willemen (36’ Mick Verlinden) – Oscar Delarbre (50’ Frank Hancké), Vincent Keersmaekers
Niet gebezigde wisselspeler: David De Groodt

Start a Conversation