Het was mooi weer!

Match

Dansing Chocola Volba

0 - 0

6. Match Day

22/10/2011, 12:30

Nachtegalenpark

Report

In de zes jaar dat ik statistieken bijhoudt van de Volba-prestaties is een scoreloos gelijkspel slechts één keer voorgekomen. Op 17 oktober 2009 raakte Volba op Entrepôt du Congo niet verder dan 0-0. Toen lag het vooral aan de wondermatch van de Entrepôt-doelman, die minstens tien gemaakte doelpunten redde. Bijna exact twee jaar later, tegen Dansing Chocola, nog eens een wedstrijd zonder doelpunten, maar dit keer ook met bitter weinig doelkansen. Het behaalde puntje is al bij al wel verdiend, op meer mochten we echter geen aanspraak maken.

Dansing Chocola stond voor deze wedstrijd nog met nul punten. Op basis van wat ze tegen ons op de grasmat brachten, lijkt dat verrassend. DC brengt verzorgd voetbal en speelt het spel fair. Een sympathieke tegenstander dus en zeker niet de slechtste ploeg uit de reeks.

Hun organisatie is iets minder. De gelegenheidsafgevaardigde gebruikte de verkeerde, want verouderde wedstrijdbladen en tijdens de pauze was er ook geen drank voorzien, noch voor de tegenstander, noch voor de scheidsrechter, en uiteraard ook niet voor DC zelf. Volba mag dit keer evenwel ook niet te hoog van de toren blazen over haar organisatie. Tot ontsteltenis van ondergetekende, bleken er onvoldoende shirts te zijn voor het aantal spelers op het blad. Gelukkig daagde Oscar niet op. De verdwenen shirts werden uiteindelijk teruggevonden in de Verde-kantine, waar ze een week voordien waren achtergebleven. Met dank aan de tip van Oscar.

Waarom al dat gelul over organisatie? Omdat er over de match bitter weinig te vertellen valt. Sven probeerde in de eerste helft wel even wat leven in de brouwerij te brengen door een eenvoudige opraapbal door de handen te laten glippen. Een foutje dat hij op het nippertje op de lijn kon herstellen. De DC-spelers oordeelden dat de bal de lijn had overschreden, maar de scheidsrechter volgde hen niet. Terecht, want ook na de match bleef Sven volhouden dat het geen goal was en wie zou er durven twijfelen aan zijn eerlijkheid. Verder herinner ik me niets noemenswaardigs van die eerste helft.

In de tweede helft was het niet veel beter. DC kwam wel enkele keren in de buurt van Sven, maar toonde zich enorm zwak in de afwerking, wat misschien hun lage klassement verklaart. Eén keer was Sven wel geklopt, maar de paal bracht gelukkig redding. Volba had nog minder kansen. Roeland mocht één keer alleen op de doelman afgaan, besloot op hem, maar kreeg de bal in de rebound terug. In plaats van de bal opzij te leggen, waardoor Vincent volledig vrij voor open doel had komen te staan, koos hij nogal egoïstisch voor eigen succes. Zijn herneming stierf in het zijnet.

Voor de volledigheid nog vermelden dat het een heerlijke herfstdag was met een zalig zonnetje. Al de rest mag je gewoon vergeten.

Het scoreverloop
0-0 De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Jochen De Vry, Kristof Chiodi, Robby Dumon (62’ David De Groodt), Laurent Keersmaekers – Jonas Wood, Kevin Lagast, Anthony Van Dyck, Dirk Van der Velden (55’ Dany Huybrighs) – Roeland De Coninck, Vincent Keersmaekers

Start a Conversation