De taart is klaar, nu de kers nog

Vandaag kon de poort naar tweede definitief worden opengeduwd. Maar dan moest wel gewonnen worden van Kaddish, de ploeg in vorm met een 24-6 doelsaldo in de laatste vier matchen. De Volbaboys kweten zich voortreffelijk van hun opdracht. Al lieten ze in de slotminuten een riante 3-0 nog bijna volledig verloren gaan. Vermoedelijk om proefondervindelijk te kunnen vaststellen of het hart van de coach nog voldoende sterk is voor een eventuele titelviering.

Vooraf was er nogal wat te doen over Tim, de supergevaarlijke spits van Kaddish en geen onbekende bij de jongens met een voetbalverleden bij Hoboken. Vooraf, want al snel was duidelijk dat hij voor ons centrale verdedigingsduo toch een maatje te klein was. Soms tot grote frustratie van Timmeke.

De match verliep zoals de meeste matchen dit seizoen in het Kielpark: nagenoeg altijd in de richting van het vijandige doel en met hoge percentages balbezit.

Het was sir Anthony die na een kwartier de ban brak. De bal bleef stuiteren in de toch wel wankele Kaddish-verdediging tot de kleine generaal hem tussen doelman en doelpaal netjes in het hoekje deponeerde. Net voordien had Sven wel een heel knappe redding nodig gehad om de voor één keer uit de greep geraakte Tim van een doelpunt te houden.

Vijf minuten na het openingsdoelpunt stonden we op een comfortabele 2-0 voorsprong. Anthony drong door tot in de rechthoek en speelde een vandaag zeer geïnspireerde Vincent aan. Tegen zijn directe uithaal (met rechts nota bene) had de keeper niet het minste verhaal.

Op slag van rust bewees Sven dat z’n zelfvertrouwen door de knappe prestatie in de bekermatch opnieuw een boost had gekregen. Oordeelkundig uitlopen verhinderde een quasi-zekere 2-1.

Kort na rust werd het al 3-0. Vincent speelde knap Christophe aan en diens schot verdween – ondanks een ultieme poging van de doelman – in de linkerbovenhoek. Op het einde zou blijken dat dit de winninggoal was.

Er volgden nog een resem echt doelrijpe kansen (o.a. voor gelegenheidsspits Jochen). De doelman wou eventueel ook een voetje helpen door naast de bal te trappen. Op het ultieme moment bedacht hij zich echter, “spurtte” nog achter de bal aan en kon hem net voor de lijn in hoekschop trappen.

Allemaal niet erg want wie kon Volba nog iets maken met die veilige 3-0 op het scorebord? Volba zelf natuurlijk. Vijf minuten voor tijd trapte een Kaddish-speler een compleet ongevaarlijke bal recht vooruit. Een klusje voor Tom. Om Sven ook nog wat balgevoel te geven bukte die zich als een volleerd limbodanser. Alleen stond Sven nog wat te ver van hem. Een Kaddishspeler ging achter de bal aan en kwam in botsing met een wanhopig uitlopende Sven. De bal caprioleerde in het lege doel. Tom werd daarop prompt vervangen door Frank. Neen, in feite had hij er zelf om gevraagd omdat de enkel opnieuw een beetje opspeelde.

Even later stond het al 3-2. De bal werd door een Kaddishspeler vanop links hoog voor doel gegooid. Een andere Kaddisher sprong hoger dan de nochtans talrijk aanwezige Volbaboys en kopte de bal netjes naast de paal en buiten bereik van Sven binnen. Het taalgebruik dat op dat ogenblik uit de mond van de coach kwam is niet voor de eeuwigheid bestemd en wordt hier dus netjes gecensureerd.

Gelukkig werd hij door de uitstekende scheidsrechter een minuutje later uit zijn lijden verlost en mocht hij de cava laten aanrukken om de promotie te vieren.

Het gelijkspel van Sava op Panda maakte de euforie nog groter. Met drie punten voorsprong op twee wedstrijden van het einde mag de titel Volba in feite niet meer ontsnappen. Maar iedereen kent natuurlijk het verhaal van de beer en zijn vel.

Toch nog even vermelden dat Volba een schitterend thuispalmares kan voorleggen: alle 11 thuiswedstrijden gewonnen en dit met een doelsaldo van 49 voor en slechts 8 tegen.

Volgende spelers stelden vandaag de promotie veilig:
Sven Wtterwulghe – Laurent Keersmaekers, Robby Dumon, Tom Weber (66’ Frank Hancké), Peter Lenaerts – Christophe Geeraerts, Anthony Van Dyck, Kevin Lagast, Dirk Van der Velden – Dany Huybrighs (47’ Jochen De Vry) en Vincent Keersmaekers

Start a Conversation