Volba-Vyca: Een leuke start, een beetje onverhoopt‏

Eerste bekerduel, onmiddellijk tegen het net uit eerste gedegradeerde Vyca. Zoals stilaan een jaarlijkse traditie is geworden, ontbraken er nogal wat spelers op dit appel. Robby had met veel moeite 12 namen bijeengesprokkeld, wat o.a. betekende dat Yannick nog eens moest meedoen en ook Frank aan de match moest starten. Tom was ook beschikbaar en blijft dat zeker tot eind november. Hij was onmiddellijk één van de sterkhouders van het team. Vyca kon 15 namen op het wedstrijdblad noteren, waaronder volgens hen drie heel goede nieuwe spelers, maar ook bij Vyca ontbraken er heel wat namen. Ze moesten wel een 53-jarige gelegenheidsdoelman opstellen.

De match begon gelijk opgaand. Binnen de tien minuten zond Robby Yannick de diepte in en met een mooie lob van links op de rand van de backlijn opende hij de score. Zo’n tien minuten later kreeg een Frank bij een hoekschop een duwtje in de rug. Een beetje licht misschien, maar pinanty is pinanty. Anthony klaarde de klus. En nog eens vijf minuten later bij een nieuwe hoekschop scoorde diezelfde Anthony acrobatisch met het hoofd de 3-0. Volba dus al voor het halfuur op rozen. Net voor rust werd de euforie echter getemperd als de linksback van Vyca vanop 25 meter de bal haarfijn in de winkelhaak joeg. 3-1.

Na de rust werd er niet meer gescoord. Vyca was wel het meest in de aanval, maar maakte weinig klaar. En als ze toch eens tot aan de goal geraakten, was er altijd nog Wim met een puike redding. Het verschil tussen hem en een opgeleide doelman is echt voor de toeschouwer langs de lijn niet merkbaar. Volba kreeg zelfs nog meerdere kansen om op de counter de score verder uit te diepen, maar ook zij maakte daar geen gebruik van. De laatste tien minuten werd het nog even moeilijk door een ietwat domme wissel. Terwijl Jonas gekwetst op het veld lag en achteraf niet meer verder kon, kwam David in voor Frank. Gevolg: alle wissels opgebruikt en met tien man pompen of verzuipen.

Na de match was er nog het obligate nummertje penalty’s. Het werd 4-4. Robby, David, Marc en Yannick scoorde, Mick mikte de bal over de dwarsligger.

De opstelling: Wim Janssens –Mick Verlinden, Tom Weber, Robby Dumon, Dirk Van der Velden – Jonas Wood, Anthony Van Dyck, Kevin Lagast, Yannick Willemen – Marc De Hennin, Frank Hancké (60’ David De Groodt).

Volgende week 2de bekermatch tegen Chicago Metallic op de oefenvelden van Rochus Deurne.

Start a Conversation