Efficiënt Volba wint zonder veel moeite

Match

Volba Den Bengel

3 - 1

4. Match Day

06/10/2012, 15:00

Kielpark

Report

Het was een dag vol tegenstellingen. Een druilerige, regenachtige zaterdagochtend, een zonnige nazomermiddag in het Kielpark. Volba van zijn kant zou ook 2 gezichten laten zien.

De tactiek en strategie werden voor de match uitvoerig besproken. Daar werd geopteerd voor Jochen in het speerpunt van de aanval, samen met Marc. Bij de opwarming loopt Jochen echter een harmstringblessure op, dus veranderen we noodgedwongen de tactiek. We beginnen met dezelfde ploeg als vorige week, enkel Jiri vervoegt Anthony & Kevin op het middenveld en Marc eist zijn plaats op diep in de spits. Ondanks een goede opwarming staan we de 1e minuut nog niet in volle matchmodus. De eerste (van de nog veel te volgen) diepe bal vanuit de Den Bengel verdediging verrast Christian op links, de spits komt oog-in-oog met Sven en plaats de bal net voorbij de verste paal. We waren gewaarschuwd.
Volba neemt vanaf dan gestaag de match verder in handen, met Den Bengel dat af en toe nog gevaarlijk voor doel komt opzetten. 2x komt Sven goed tussen op een afstandsschot en een goede tussenkomst op een doorgebroken speler. Anthony had wederom zijn dagje gisteren. Na iets meer dan een kwartier spelen zet hij 2 spelers in de wind vanop de linkerflank, komt schuin voor de keeper en hij werkt beheerst af in het hoekje. Iets teveel in het hoekje, bal botst terug in het veld via de binnenkant van de paal en Kevin is goed gevolgd voor de 1-0 op het bord te zetten. Na deze goal beginnen de gaten te vallen in de Den Bengel-verdediging en niet veel later kan Anthony zich na een knappe combinatie met Kristof zich op de rechterflank doorzetten, oog-in-oog met de keeper plaatst hij deze keer wel de bal binnen de palen, 2-0. We krijgen nog een 2-tal uitstekende kansen op de 3-0. De eerste nadat Jiri zich zeer knap op de achterlijn doorzet en goed aflegt voor Anthony, die met een schot/pass Marc bereikt, die iets creatief voor ogen had. Achter zijn steunbeen plaatst hij de bal buitenkant paal, jammer! Jiri komt ook nog een keer schuin voor doel maar schiet net naast.
Den Bengel probeert ondertussen de druk wat op te bouwen richting het Volba-doel en na een slechte uittrap komt de bal bij de linksvoor van Den Bengel. Zijn eerste voorzet wordt door Robby weggewerkt, maar bij zijn 2e poging schampt het voorzet/schot af op het been van Robby, Sven was al vertrokken, 2-1 vlak voor de rust. Gezien het spelverloop een correcte tussenstand.
De 2e helft komt Salim in de ploeg voor Laurent en schuift Chiodi een rij naar achter. In deze 2e helft houden we de match zeer goed onder controle en komen we een aantal keer gevaarlijk voor doel opzetten, met een zeer bedrijvige Marc in de hoofdrol. Den Bengel zakt verder weg en krijgt geen enkele uitgespeelde kans meer. Na een prachtig kopbaldoelpunt van Marc, dat wegens niet nader te verklaren redenen afgekeurd werd, krijgen we een penalty toegewezen. Anthony neemt zijn verantwoordelijkheid en knalt de 3-1 beheerst binnen vanop de stip, zijn 2e van de dag en zijn 6e van het seizoen. Ook Robin & Jiri waren nog zeer dichtbij een goal, maar de keeper zat er telkens goed tussen.
Na een ietwat ongeconcentreerde start van Volba, namen we dus snel de match in handen en konden we vrij eenvoudig de winst veilig stellen. Deze overwinning brengt ons alleen aan de leiding met 9 punten, gevolgd door De Goudbloem, De Brug en TW United met 7 punten.

Start a Conversation