Het beste paard krijgt niet altijd de haver die het verdient‏

Match

Volba Vyca

2 - 2

3. Match Day

05/10/2013, 15:00

Kielpark

Voor de tweede keer in vijf weken ontvingen we Vyca. In de bekerwedstrijd einde augustus wonnen we met 3-1. Een herhaling hiervan was na de vooral in punten heel povere start erg gewenst. Robby had echter weer een lijstje afzeggingen, waar hij stilaan moedeloos van wordt. Positief nieuws was dat Sven na vele maanden afwezigheid zijn wederoptreden zou maken. Er kon een meer dan degelijk elftal worden opgesteld, maar op de bank zaten alleen de net ziekjes geweest zijnde Jelle en nog maar eens eeuwige youngsters Frank en David.

Onder impuls van een sterk centraal middenveld (Kevin en Jiri) en een foutloze centrale verdediging (Robby en Tom) speelde de hele ploeg een nagenoeg perfecte eerste helft tegen een wel bijzonder mak Vyca. 2-0 aan de rust was dan ook niets te veel.

Het openingsdoelpunt viel in minuut 11. De in de diepte gestuurde Dennis werd door de Vyca-doelman onderuit gehaald. De logische strafschop werd door Robby feilloos omgezet. Zeven minuten later leed Vyca-vedette Tim De Keyser heel knullig balverlies aan een gisteren heel gretige Kevin. Kevin dook het strafschopgebied in en deponeerde het leder netjes buiten het bereik van de Vyca-goalie in de verste benedenhoek.

Bij de rust gaf Sven aan dat hij niet meer verder kon. Christian in doel, Jonas een lijntje achteruit en Jelle links op het midden. Het veranderde niets aan het spelbeeld. Volba bleef op z’n elan doorgaan, Vyca stond erbij en keek ernaar. Het leek gewoon wachten op het derde Volbadoelpunt. Alles kantelde in vijf waanzinnige minuten. Volba kreeg vijf opgelegde kansen in amper 5 minuten. Jochen en Dennis kopten doelrijpe kansen over en de Vyca-goalie deed drie mirakelreddingen op rij op o.a. pogingen van Dennis en Jelle. Op de tegenaanval na het laatste hete standje voor de Vyca-goal beging een voor de rest prima spelende Mick acht minuten voor tijd een compleet overbodige strafschopfout. Vyca nam het geschenk in dank aan. Voor Vyca een impuls, bij een sterk Volba sloop er toch een beetje twijfel in de rangen. En zoals dat in voetbal wel vaker gebeurt, krijg je dan onverdiend toch nog het deksel op de neus.  Vier minuten voor tijd waagde een Vyca-middenvelder vanop dertig meter zijn kans. Een beetje een wanhoopspoging, maar de bal verdween onhoudbaar in de rechterwinkelhaak.

Het blijft na deze wedstrijd een beetje hinken op twee gedachten. Enerzijds tevreden over de collectieve prestatie en over het feit dat de 0 weg is van de tabellen, anderzijds een kater omdat het minstens 4 op 6 had moeten zijn uit de twee eerste thuiswedstrijden. Tegen Daltons hadden we ongelooflijke pech op het einde van de match en gaven we zo nog een 1-0 uit handen, tegen Vyca duurde de wedstrijd ook weer tien minuten te lang.

Volgende week dan maar? Dan krijgen we Breughel 88 op bezoek, een ploeg die gezakt is uit eerste, maar nu met 0 op 9 helemaal onderaan bengelt. Vooral hun uitslag van gisteren verbaast me: 0-5 verloren van Dansing Chocola, wat me doet denken aan een forfait. Een hapje zal Breughel 88 ondanks haar klassement niet worden. Op de openingsdag nipt met 1-2 verloren van ADEC en vorige week 4-3 onderuit tegen het ongeslagen, sterke Daltons, het zijn niet echt resultaten om hen volgende zaterdag te onderschatten. Het is wel een merkwaardige speling van de kalender dat we na wedstrijddag 4 alle drie de dalers uit eerste reeds op bezoek zullen hebben gehad.

Start a Conversation