Sava-Volba 0-1: zuinig maar verdiend

Mathematisch was de titel voor aanvang van deze speeldag nog mogelijk. Dan moest er wel van Sava gewonnen worden. Dat gebeurde ook. Met het kleinste verschil dank zij een doelpunt halverwege de tweede helft van kersvers papa Anthony. Achteraf was het wachten op het resultaat van DeeTee. Omdat zij nipt wonnen van AC De Heide, moest de titeldroom definitief worden opgeborgen. Volgende zaterdag wordt zo gereduceerd tot een verplicht nummertje.

Mede dank zij de omstandigheden (een heerlijk lenteweertje, een knappe vernieuwde accommodatie, veel volk en ambiance langs de lijn) werd Sava-Volba best een genietbare partij. Een faire partij ook, ondanks het feit dat verlies voor Sava onverbiddelijk een retourtje naar derde betekende. Een beetje jammer want zowel vandaag als in de eerste wedstrijd toonde Sava dat het voetballend zeker niet de zwakste ploeg van de reeks is. Het is echter een ijzeren wet in het voetbal dat je moet scoren om punten te halen en aan scorend vermogen heeft Sava groot gebrek.

Vooral in de eerste helft had Volba duidelijk overwicht en werd er soms heel mooi gecombineerd. De vertrouwde huisstijl dus. Het leidde evenwel niet tot grote scoringskansen. De rol van de doelmannen bleef dan ook beperkt tot rustig toekijken en af en toe een balletje uittrappen.

De tweede helft verliep meer gelijkopgaand, met zelfs de betere kansen voor Sava. Aanvallend gestuntel en een attente Sven zorgden ervoor dat de 0 op het scorebord bleef. Volba dreigde hoofdzakelijk op stilstaande fasen. Zo werd een door Anthony fijntjes geborstelde vrije trap door Robby maar net over gekopt. Het was slechts uitstel. Tom stuurde een vrijschop in de richting van het hoofd van Anthony. Zijn kopbal spatte uiteen op de deklat. Anthony was echter attenter dan de Sava-verdedigers en kopte de rebound netjes in doel. 0-1. Bas zette zich met gepaste trots onmiddellijk wat rechter in z’n kinderwagen.

In de slotminuten had Volba nog even het geluk aan z’n zijde. Een handspel van Tom in de grote backlijn werd door de voor de rest voortreffelijk leidende scheidsrechter niet opgemerkt. De Sava-spelers eisten wel een strafschop, maar ook weer niet heel fel. Zij hadden zich blijkbaar al lang neergelegd bij hun lot.

Vorig jaar werden Sava en Volba co-kampioenen in 3A. Hoewel beide clubs dit jaar over dezelfde spelerskernen beschikten, is de ene vice-kampioen in 2A en bengelt de andere troosteloos onderaan in het klassement. Waarmee nog maar eens bewezen wordt dat voetbal geen wetenschap is.

Scoreverloop:
RUST – 0-1 Anthony Van Dyck

De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Jochen De Vry, Robby Dumon, Tom Weber, Laurent Keersmaekers – Yannick Willemen, Christophe Geeraerts, Anthony Van Dyck, Dirk Van der Velden – Vincent Keersmaekers, Dany Huybrighs (51’ Frank Hancké) Niet gebezigde wisselspeler: Bas Van Dyck

Start a Conversation