Een spektakelstuk

Match

Volba T.W. United

3 - 0

7. Match Day

29/10/2011, 15:00

Kielpark

Report

T.W. United (het vroegere Ter Weyde) had vorige week El Condor ingemaakt met 6-0. Volba was verwittigd en dat hebben de spelers dit keer ter harte genomen. Na een schitterende collectieve prestatie werd T.W. met 3-0 kansloos gelaten, al zat het matchverloop ook wel wat mee. Maar is het niet zo dat het geluk altijd de kans kiest van wie het verdient? Jammer van de mijns inziens niet terechte rode kaart voor Robby.

Beter kan een match moeilijk beginnen. Al na amper een minuut staat het 1-0. Een keurig uitgesponnen aanval over de hele breedte van het veld komt bij Roeland. Hij mist in feite z’n schot, maar speelt daarna de bal door naar Vincent. Die staat met de rug naar doel, draait zich echter knap vrij en schiet hard en zuiver in het dak van het doel.

Gedurende de eerste vijfentwintig minuten is Volba baas op het middenveld en wordt bijwijlen heel knap gecombineerd. Tot scoren komt Volba echter niet meer, al is het er enkele keren heel dichtbij. De coach van T.W. heeft het overwicht natuurlijk ook wel gemerkt en besluit over te schakelen op een 3-5-2. Een goede keuze want de laatste tien minuten van de eerste helft zijn voor hen. Toch komt Sven slechts één keer in gevaar. De doelpaal brengt redding op een lage schuiver.

De tweede helft groeit uit tot een spektakelstuk. Er wordt door beide clubs gespeeld met volle overgave, de duels zijn hard, maar meestal correct. Een doelpunt kan nu aan beide kanten vallen. En dan is er de 47ste minuut. Robby gaat samen met een T.W.-speler naar de bal. Raakt hij de bal of net niet? Hoe dan ook, de T.W.-er gaat met heel veel gekerm ten gronde. De voor de rest voortreffelijk leidende scheidsrechter aarzelt tussen geel en rood, besluit toch rood te trekken. Zijn uitleg: Robby ging te hoog en met gestrekt been naar de bal. Ik en de meeste toeschouwers hebben het enigszins anders gezien, maar ik begrijp wel dat het ook voor een scheids allemaal in een fractie van een seconde gebeurt en leg me neer bij z’n beslissing. Robby – en dat siert hem, want eigenlijk voelt hij zich onheus bejegend – doet dat ook en verlaat zonder protesteren het veld. De kermende speler is ondertussen zonder verzorging al lang terug rechtgestaan en dartelt lustig verder over het veld.

De al de hele match heel sterk spelende Dennis neemt onmiddellijk en op eigen initiatief de plaats van Robby over. Zo komen we wel in ondertal op het middenveld, zodat een ingreep zich opdringt. Plan is om Vincent op te offeren, hoewel die één van z’n beste matchen speelt in Volbaplunje. Kristof heeft echter al lang om vervanging gevraagd. Er wordt dus getwijfeld. Lang mag dat echter niet duren, want Sven heeft ons ondertussen al behoed voor de gelijkmaker met een echte wereldsave als de T.W.-spits alleen voor hem opdaagt.

In minuut 58 staat het echter terug tien tegen tien. De T.W.-nummer 10 loopt enigszins knullig tegen z’n tweede geel karton aan en mag ook gaan douchen. Bijna onmiddellijk daarna een snelle Volba-tegenaanval. Vincent stuurt met een knappe pas Roeland alleen op doel af. Het is even bang afwachten, want sinds het begin van de competitie is onze altijd hard werkende en zwaar op een verdediging wegende spits nog niet gelukkig geweest in de afwerking. Dit keer toont hij echter dat hij een echte spits is. Hij blijft uiterst kalm (en dat is niet evident, er gaat nogal wat door je hoofd tussen de balaanname en het moment van het eigenlijke schot) en laat de T.W.-doelman geen schijn van kans. 2-0 en de druk van de ketel. De aanvankelijk geplande vervanging van Kristof door Tom kan gewoon doorgaan.

Vijf minuten voor tijd ongeveer hetzelfde scenario als bij de 2-0. Roeland weer alleen op doel afgestuurd en met hetzelfde resultaat. 3-0 en wedstrijd gespeeld. Volba krijgt in de laatste minuten zelfs nog enkele keren de kans om de score verder uit te diepen, maar Roeland slaagt er niet in om een heuse hattrick te netten, al had iedereen hem dat graag gegund. Volgende match dan maar.

Het siert T.W. United dat het zich een sportieve verliezer toonde en hun spelers de onze allemaal een welgemeend proficiat wensten. Uitblinkers noemen vandaag zou niet fair zijn, omdat iedereen zich voor de volle 100% gegeven heeft en het beste in zichzelf heeft bovengehaald. Iedereen langs de kant – en er was dit keer behoorlijk wat volk – was lovend over wat ze te zien hadden gekregen. Zij hadden gelijk.

Het scoreverloop
1-0 Vincent Keersmaekers – RUST – 2-0 Roeland De Coninck – 3-0 Roeland De Coninck De opstelling:
Sven Wtterwulghe – Kristof Chiodi (60’ Tom Weber), Robby Dumon, Anthony Van Dyck, Laurent Keersmaekers – Dennis Dictus, Kevin Lagast, Jiri Gyselinck, Dirk Van der Velden – Roeland De Coninck, Vincent Keersmaekers
Niet-gebezigde wisselspelers: Frank Hancké, Wim Janssens, Mick Verlinden

Start a Conversation