Volba update

Met de bekercampagne achter de rug is het tijd voor een update voor de nieuwsgierige lezer. Na vorig seizoen heeft Volba ongewild afscheid moeten nemen van 2 sterkhouders: Peter Lenaerts (medische redenen) en Christophe Geeraerts (tijdsgebrek) houden het allebei voor gezien bij de club. Beide spelers blijven echter lid van de club en zijn bereid om de ploeg te depaneren in nood. Ook Oscar Delarbre zullen we wellicht minder mogen bewonderen in onze ploeg dit jaar, maar we hopen dat hij in zijn drukke schema toch nog tijd weet te maken op zaterdagnamiddag.

We wisten ons echter te verzekeren van 4 inkomende transfers die de leemte moeten opvullen die de 3 achterlaten. De eerste versterking is Wim Janssens, vorig jaar actief bij 3e provincialer Oxford Hemiksem. Hij zal de positie centraal achteraan innemen, naast Robby. Zijn historiek bij RVC Hoboken en de enkele matchen die hij vorig jaar meespeelde sterken ons in de overtuiging dat hij mee één van de dragende krachten van de ploeg zal zijn.

Onze tweede versterking is Jiri Gyselinck (Al-ZawaJiri voor de insiders). Deze all-round middenvelder met historiek bij Hoboken & Kapellen in de jeugd en Linkeroever & Kallo in de provinciale voetbalafdeling brengt ons een hoop aanvallend vermogen bij. Zijn eerste matchen in de beker bewezen reeds zijn sterkte en zijn plek in de ploeg. Jiri zal zowel centraal, als op de flank uitgespeeld worden. We hopen op meer van dat spetterend combinatievoetbal met Kevin & Anthony.

De derde versterking is Roeland De Coninck. Deze speler was vorig jaar actief in het katholiek voetbalverbond en de 2E ploeg van Ranst. Hij viel in de eerste matchen op door zijn snelheid, neus voor goals en zijn inzet. Volba hoopt dat hij deze sterke seizoensstart kan doorzetten en zo verder de ploeg kan helpen om het verschil te maken.

De vierde, en laatste, versterking dit seizoen is Jonas Wood. Deze rechtsback lijkt rechtstreeks van de overkant van het kanaal te komen en we zien met vertrouwen zijn toekomst bij Volba tegemoet.

Met deze kwaliteitsinjecties komen we aan een zeer evenwichte kern van 17 man, wat goed is om dit seizoen met gezonde ambities aan te vatten. De eerste resultaten in de beker bevestigen dat gevoel.

Over de bekerwedstrijden:

Noeveren 1 – 4 VOLBA

De eerste officiële wedstrijd, een bekerwedstrijd, was tegen Noeveren, een club uit 3de afdeling C. Na een moeizaam begin met o.a. een ongelukkige own-goal van Wim na een opeenvolging van misverstanden, werd toch vrij makkelijk de maat genomen van de Bomenaars, met goals van Anthony (2x), Vincent & Roeland.

Volba 7 – 0 AC Doregem

Na een goed kwartier stond het al 4-0 na doelpunten van Vincent, Roeland op penalty, nog eens Roeland en Dennis. Van enige spanning was er dan ook al vroeg geen spanning meer en dat liet zich af en toe merken in het spel. Nog voor de rust maakte Yannick na een mooie solo de 5-0, in de tweede helft scoorden Anthony en Yannick nummers zes en zeven.

JC Kaddish 0 – 1 Volba

Kaddish was de zwakste tegenstander van de drie bekeropponenten. Volba was voortdurend baas, maar toonde zich in de eerste helft niet altijd even geïnspireerd. De creativiteit van Anthony en Kevin (allebei lichtgekwetst afgemeld) werd soms wel gemist. In de eerste helft scoorde Wim al een keer, maar de twijfelende scheidsrechter keurde het doelpunt eerst goed, daarna weer af. De tweede helft bracht beter voetbal. De sterke invalbeurt van Tom mag hierbij niet onderschat worden. Er werd echter feestelijk gemorst met de kansen. Roeland trapte zelfs een terecht toegekende strafschop binnen het bereik van de Kaddish-goalie. Wanneer iedereen zich al verzoend had met een 0-0 gelijkspel, kon Yannick bij een scrimmage in het doelgebied, waar Roeland bleef bikkelen voor de bal, snoeihard in het dak van het doel besluiten.

Volgende week begint het echte werk met een openingsmatch op bezoek bij Vyca. Iedereen present!

Start a Conversation